Mainos

Charlie Hebdon pilapiirros pakolaiskriisin symboliksi nousseesta pojasta vihastuttaa

Rannalle menehtyneestä pojasta olisi satiirilehden tuoreen pilakuvan mukaan saattanut kasvaa seksuaalirikollinen.

Kuva rannalle huuhtoutuneesta 3-vuotiaasta syyrialaispakolaisesta Aylan Kurdista järkytti viime syksynä. Kuva nousi lopulta koko Euroopan pakolaiskriisiä kuvaavaksi symboliksi, ja se herätti laajaa eurooppalaisten myötätuntoa pakolaisia kohtaan.

Nyt ranskalaislehti Charlie Hebdo esittää pilakuvassaan, että pienestä Aylanista olisi saattanut kasvaa isona seksuaalirikollinen, jos tämän matka olisi jatkunut Eurooppaan asti – siis sellainen, joka olisi saattanut osallistua vastaaviin tapahtumiin kuin Kölnissä uudenvuodenyönä tapahtuneet naisten ahdistelut ja ryöstöt.

Pilapiirroksen tekstissä kysytään, mitä pikku-Aylanista olisi tullut isona. Kuvan alaosa vastaa, että saksalaisten naisten kourija.

Kuvan piirtäjä Laurent Sourisseau oli vuosi sitten paikalla, kun ääri-islamistit hyökkäsivät lehden toimitukseen tappaen 12 toimituksen jäsentä. Sourisseau sai itse luodin olkapäähänsä. Pilapiirtäjä on sittemmin sanonut siirtyvänsä kuvissaan vähemmän hyökkäävään tyyliin, mutta uusin kuva on herättänyt laajaa pahennusta sosiaalisessa mediassa.

Kuvaa on kritisoitu laajasti sen rasistisuudesta ja mauttomuudesta. Satiirilehden tarkoituksena on kuitenkin ollut kuvalla pilkata sitä, mitä rasistit olisivat kuvan kysymykseen vastanneet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.