Mainos

Carl Bildt nimitetään Kosovon erityislähettilääksi

Ruotsalaisen Carl Bildtin nimitys Kosovon erityislähettilääksi on varmistunut. YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoo, että hän nimittää Bildtin virkaan. Ruotsin entinen pääministeri saa tehtäväkseen etsiä ratkaisua Kosovon kriisiin. Annan arvelee, että nyt ollaan menossa kohti Kosovon ongelmien rauhanomaista ratkaisua pienin askelin, joskin tehtävää on edelleen paljon.

Bildt itse on aiemmin epäröinyt ryhtymistään Kosovon lähettilääksi. Noin viikko sitten hän sanoi, ettei pidä itseään sopivana tehtävään. Bildt oli YK:n Bosnian lähettiläs vuosina 1996 ja 1997. Kosovon lähettiläistä toinen, Slovakian ulkoministeri Eduard Kukan on jo nimitetty tehtävään.

Jugoslavia hyväksynyt YK:n humanitäärisen operaation

YK kertoo, että Jugoslavia hyväksyi eilen operaation, jonka YK:n pääsihteeri Kofi Annan haluaa tehdä Kosovossa ja muissa Jugoslavian osissa. YK:n avustusjoukot eivät ole olleet Jugoslaviassa sen jälkeen, kun Naton iskut alkoivat kuusi viikkoa sitten.

YK:n viranomaiset kertovat, että viiden ihmisen joukko lähtee Belgradiin välittömästi. 15 ihmisen on määrä seurata viikon tai kahden jälkeen. YK aikoo selvittää pakolaisten tilannetta ja ottaa selvää minkälaisia toimia heidän auttamisekseen tarvitaan. Kofi Annan sanoi myös, ettei hän ole pyytänyt tulitaukoa siksi aikaa, mutta sanoi kirjeitse kertoneensa suunnitelmistaan Naton pääsihteeri Javier Solanalle.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.