Cara joutui seksuaalisen väkivallan kohteeksi jouluna – apua oli vaikea löytää pyhien vuoksi

Lontoossa asuva markkinointiasiantuntija Cara on elänyt vuosia synkän ja traumaattisen kokemuksensa kanssa: hänet raiskattiin eräänä jouluaattoa edeltävänä yönä. 

Cara Hernon on nyt 29-vuotias ja pystyy vihdoin puhumaan tapahtuneesta. Aiheesta kirjoittaa The Mirror

– Syytin itseäni useiden vuosien ajan. Jos olisinkin kääntynyt vasemmalle oikean sijaan? Olisinko jättänyt kaverini, tai juonut vähemmän alkoholia? 

Lopulta Cara tajusi, että hänet kahdeksan vuotta sitten raiskannut mies oli päättänyt vahingoittaa häntä. Hänen omilla valinnoillaan ei ollut merkitystä. 

Jälkiehkäisy oli haettava pitkän matkan päästä 

Koska Cara joutui raiskauksen uhriksi jouluaattona, kaiken henkisen kivun lisäksi hänen piti selvitä hakemaan itselleen jälkiehkäisypilleri. 

Monikaan apteekki ei ollut auki, eikä Cara päässyt lääkärintarkastukseen omalle lääkärilleen. Jouluaattona useimmat paikat olivat kiinni. 

– Seuraavan 72 tunnin ajan yleislääkärini oli kiinni, ja paikallinen apteekki ja seksuaaliterveyden klinikka olivat suljettuina. 

– Onnistuin lopulta löytämään auki olevan apteekin ja saamaan jälkiehkäisypillerit, mutta minun oli matkustettava useita kilometrejä, Cara sanoo. 

Suomessa apua kannattaa hakea yleisen hätänumeron 112 kautta, jos on joutunut seksuaalisen tai muun väkivallan kohteeksi jouluaattona tai muuna juhlapyhänä. Hätäkeskus neuvoo tuolloin tilanteessa eteenpäin. 

Lähde: Mirror.co.uk/

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja