Mainos

Bussiyhtiö Nobinan lakko päättyi – liikenteen lupaillaan palaavan heti normaaliksi

Bussiyhtiö Nobinan työnseisaus on päättynyt. Linja-autoliikenne palaa normaaliksi heti lakon päätyttyä, kertoo Helsingin Seudun Liikenne (HSL).

Vuorokauden mittainen työnseisaus alkoi torstain vastaisena yönä kello kolmelta. HSL arvioi lakon vaikuttaneen 250 000 ihmisen matkantekoon pääkaupunkiseudulla.

Nobina liikennöi lähes sataa linjaa eli noin 40:tä prosenttia HSL-alueen bussiliikenteestä.

HSL:n viestinnästä kerrottiin torstaina, että pääkaupunkiseudun liikenne sujui suhteellisen hyvin bussiyhtiö työnseisauksesta huolimatta. HSL:n mukaan ainakin osa Nobinan liikennöimien linjojen käyttäjistä oli jäänyt kotiin lakon vuoksi.

Lakon syistä erimielisyyttä

Bussilakon syyksi on kerrottu voimakeinojen käyttäminen, mutta eri osapuolilla on eri näkemykset siitä, onko voimakeinoja käytetty.

Tapahtumien kerrotaan saaneen alkunsa tiistaina, kun Nobinan pääluottamusmiestä Markus Jokikokkoa ei päästetty työntekijän tukihenkilöksi esimiesten kanssa käytyihin neuvotteluihin. Jokikokon mukaan liikennepäällikkö ei päästänyt häntä keskustelemaan, vaan "töni ja tuuppi" hänet pois ovelta.

Nobinan toimitusjohtajan Tom Wardin mukaan työnseisaus sai alkunsa vääristä tiedoista, sillä hänen mukaansa fyysistä väkivaltaa ei ole ollut.

– Esimies-alais-keskustelu on luottamuksellinen keskustelu, mihin luottamusmiehellä ei ole asiaa. Siitä tämä väärinkäsitys on lähtenyt. Kuljettajia on mobilisoitu lakkoon kertomalla, että pahoinpitely on tapahtunut, mikä ei pidä paikkansa.

Jokikokko puolestaan syytti Wardia valehtelusta.

– Tämä on toimitusjohtajan propagandaa: hän ei ollut paikalla siellä, ja tietysti hän kuuntelee työntekijöidensä juttuja. En ole tänä aikana puhunut toimitusjohtajan kanssa, Jokikokko sanoi torstaina. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.