Mainos

Bussit kulkevat taas normaalisti Helsingin seudulla

Helsingin seudulla bussiliikenne toimii taas normaalisti Nobinan työnseisauksen jälkeen. Nobinalta vahvistetaan, että kuljettajat ovat luvatusti palanneet aamulla töihin.

Liikennejohtaja Mårten Winqvistin mukaan bussit ovat kulkeneet tavalliseen tapaan aamukolmesta lähtien.

– Aamuvarhain, vähän ennen neljää kun ensimmäiset autot lähtevät liikkeelle, niin siitä lähtien ovat autot olleet normaalisti liikkeellä.

– Kaikki vuorot ajetaan, eikä ole ollut häiriöitä, Winqvist sanoo.

Työnseisaus kesti vuorokauden. HSL arvioi sen vaikuttaneen 250 000 ihmisen matkantekoon pääkaupunkiseudulla. Nobina liikennöi lähes sataa linjaa eli noin 40:tä prosenttia HSL-alueen bussiliikenteestä.

Lakon syitä selvitellään

Winqvist arvioi, että työnseisauksen syistä käydään Nobinalla keskustelua luottamushenkilöiden kanssa.

– Meille ei edelleenkään ole tullut mitään virallista ilmoitusta. Emme oikein tiedä, mistä pitäisi neuvotella.

Windqvist toivoo, että pelisäännöt päästään käymään lävitse. Tarkoitus on keskustella esimerkiksi siitä, missä tilanteessa luottamusmies voi olla mukana.

Työntekijäpuoli on kertonut bussilakon syyksi voimakeinojen käyttämisen, mutta osapuolilla on eri näkemykset siitä, onko voimakeinoja käytetty.

Tapahtumien kerrotaan saaneen alkunsa tiistaina, kun Nobinan pääluottamusmiestä Markus Jokikokkoa ei päästetty työntekijän tukihenkilöksi neuvotteluihin esimiesten kanssa. Jokikokon mukaan liikennepäällikkö ei päästänyt häntä keskustelemaan, vaan "töni ja tuuppi" hänet pois ovelta. Nobinan toimitusjohtajan Tom Wardin mukaan fyysistä väkivaltaa ei ole ollut.

Myös Windqvist sanoo, että Nobinassa puhutaan fyysisen koskemattomuuden puolesta.

– Oli sitten luottamusmies, työnantaja tai työntekijä, kuka tahansa, niin keneenkään ei tietenkään saa eikä pidä mennä koskemaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.