Bussikuski havaitsi tulipalon läheisessä talossa, riensi apuun ja pelasti pienet lapset liekkien alta Yhdysvalloissa – palokunta muistaa nyt kunniamaininnalla: "Esimerkillistä toimintaa"

Yhdysvaltojen Wisconsinissa pelastusyksikkö palkitsee paikallisliikenteen bussinkuljettajan sankarimaisesta teosta.

Bussikuljettajana työskentelevä Chanaye Brown oli tavalliseen tapaan työvuorossa 5. tammikuuta, kun hän havaitsi läheisessä talossa jotain epäilyttävää. Asunnossa roihusi tulipalo.

Bussin valvontakamerasta näkyy, kuinka päättäväisesti Brown toimi heti tilanteen huomattuaan.

– Tuolla on tulipalo. Asunto on tulessa, Brown kummasteli ääneen.

Ripeää toimintaa ja sujuvaa yhteistyötä

Brown pysäköi bussin tiensivuun ja saapui paikalle juuri oikealla hetkellä. Asunnossa oli pieniä lapsia, eivätkä he olleet havainneet, että talon toisessa huoneessa oli syttynyt tulipalo. Brown yritti sammuttaa palon liekkejä vaahtosammuttimella, mutta sammutin oli epäkunnossa.

Lapset saatiin ulos asunnosta ja henkilövahingoilta säästyttiin.

Yksi bussimatkustajista oli hälyttänyt samaan aikaan paikalle palokunnan. Viranomaiset olivat Brownin toiminnasta erittäin ylpeitä ja kiitollisia.

Katastrofilta vältyttiin, Brown ansaitsi kunniamaininnan

Paikallisen palokunnan päällikkö, Michael Ball, korosti Brownin ripeyttä, päättäväistä toimintaa sekä priorisointia hätätilanteessa. Ball mainitsee, että ilman Brownin toimintaan lopputulos olisi ollut katastrofi.

– Palokunnan hälyttäminen paikalle, asukkaiden evakuoiminen tulipalopaikalta ja palon sammuttamisyritykset olivat esimerkillistä toimintaa. Kukaan ei loukkaantunut ja rakennustuhot olivat vähäisiä.

Palokunta muistaa Brownin tekoa kunniamaininnalla paloyksikön vuosittaisessa palkintojuhlassa.

Lue myös:

    Uusimmat