Mainos

Bush ja Blair pohtivat sodan jälkeistä aikaa

Liittouman johtajat tapaavat tänään keskustellakseen siitä, miten Irakin sodanjälkeinen tilanne hoidetaan.

Yhdysvaltain presidentti George Bush ja Britannian pääministeri Tony Blair ovat tavanneet myöhään illalla Belfastissa, Pohjois-Irlannissa. Johtajat tapasivat illalla ja pitävät tänään päivällä varsinaisen huippukokouksensa, jonka pääaiheena on Irakin sota. Bush ja Blair keskustelevat tapaamisessa muun muassa Irakin jälleenrakentamista koskevista erimielisyyksistään.

Bush saapui ulkoministerinsä Colin Powellin kanssa illalla Pohjois-Irlantiin. Powell sanoi, että Yhdysvallat lähettää vielä tällä viikolla Irakiin asiantuntijaryhmän selvittämään väliaikaisen hallituksen perustamista.

Presidentti George Bushin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Condolezia Rice on käynyt Moskovassa neuvottelemassa Venäjän korkean johdon kanssa.

Ricen vierailua Kremlissä pidetään selvänä merkkinä siitä, että Yhdysvaltain ja Venäjän välit ovat taas paranemassa. Neuvottelun sisällöstä ei annettu yksityiskohtia julkisuuteen. Rice on jo lähtenyt paluumatkalle Moskovasta.

Annan haluaa YK:lle roolin Irakin jälleenrakennuksessa

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mielestä maailmanjärjestöllä tulisi olla "tärkeä rooli" Irakin jälleenrakennuksessa.

-YK:n mukanaolo toisi (jälleenrakennukselle) oikeutuksen, joka on välttämätöntä maalle, alueelle ja maailmanyhteisölle, Annan sanoi YK:n päämajassa New Yorkissa.

Annan kutsumassa YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa käsitellään Irakin tilannetta humanitaariset ongelmat mukaan lukien. Annan kertoi myös nimittäneensä Irakin-erikoisedustajakseen pakistanilaisen Rafeeuddin Ahmedin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.04.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.