Mainos

Bush CIA-vuodosta: Haluan tietää totuuden

Presidentti Bush vakuuttaa haluavansa tietää totuuden siitä, vuotiko joku Valkoisesta talosta laittomasti CIA-agentin nimen julkisuuteen. Washington Post -lehden mukaan entisen suurlähettilään CIA:ssa työskennelleen vaimon tiedustetaustat vuodettiin tiedotusvälineille pian sen jälkeen kun suurlähettiläs Wilson oli arvostellut julkisesti kovin sanoin Yhdysvaltoja Irakin ydinase-epäilyistä.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vakuuttaa yhteistyöhaluaan sen selvittämiseksi, vuotiko joku Valkoisen talon avustaja laittomasti CIA-agentin nimen julkisuuteen.

- Haluan tietää totuuden. Jos kyseinen henkilö on rikkonut lakia, hänet saatetaan siitä vastuuseen, Chicagossa pistäytynyt Bush kommentoi lyhyesti. Aikaisemmin Valkoinen talo on kieltänyt jyrkästi syytökset.

Poliittinen myrsky syntyi, kun Bushin Irak-politiikan kiivaana arvostelijana tunnetun entisen suurlähettilään Joseph Wilsonin vaimon kerrottiin julkisuudessa olevan CIA:n agentti.

Oikeusministeriö on ryhtynyt CIA:n pyynnöstä tutkimaan tapausta. Tämä ei kuitenkaan riitä demokraateille, jotka vaativat riippumattoman tutkijan asettamista.

(MTV3-STT-AFP)

(Huomenta Suomi 01.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.