Bugatti ei ole saanut tarpeekseen Veyronista – suunnitteilla 6 miljoonan euron versio

Bugattin huhutaan suunnittelevan "ultraäärimmäistä" versiota superauto Veyronistaan. Auton hinnan puhutaan nousevan lähes kuuteen miljoonaan euroon.

– Tutkimme useita vaihtoehtoja. Meillä ei ole kiire, koska tulemme myymään kaikki Veyronit tuotantoprosessista riippumatta, kertoi nimetön lähde Teknarin brittiläiselle sisältöyhteistyökumppani Autocarille.

– Vasta sen jälkeen tulemme näkemään, olemmeko kiinnostuneita auton valmistamisesta. Se on kallista ja aikaa vievää, joten meidän on oltava varmoja, että se on sen arvoista.

Super-super-Veyron perustuisi Veyron Super Sportiin, jota todennäköisesti kevennettäisiin hiilikuitua lisäämällä noin 200 kilolla. Super Sport painaa 1 888 kiloa.

Mahdollisena moottorina toimivan neliturbo-W16:n hevosvoimalukemien väitetään nousevan päälle 1 500:n. Se olisi merkittävästi enemmän kuin Veyron Super Sportin 1 184 hevosvoimaa.

Auton huippunopeutta rajoittaisi rengasteknologia, mutta koska Super Sport coupé on yltänyt 431 kilometrin tuntinopeuteen, Bugattin uumoillaan tähtäävän vähintään 450 kilometrin huipputuntinopeuteen, jotta reilusti päälle viiden miljoonan euron hinta olisi perusteltavissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja