Mainos

Budjettikäsittely alkoi – hallitusta syytettiin hyvätuloisten suosimisesta: "Pienituloisin kolmannes saa vähemmän tuloja ensi vuonna"

1:55

Sipilän hallituksen viimeisen valtion budjettiesityksen käsittely on alkanut eduskunnassa. Hallitus korosti työllisyyden parantumista ja tuloverotuksen keventämistä. 

– Veropolitiikan suurin hyötyjä on ollut pieni- ja keskituloinen palkansaaja, sanoi valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.).

– Tuloerot eivät ole kasvaneet kun huomioidaan ihmisten työllistyminen. Pystyimme tässä budjetissa tekemään ratkaisuja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden nimissä. Veronkevennysten painopiste on pieni- ja keskituloisissa sekä eläkeläisissä, sanoi puolestaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Oppositiosta arvosteltiin hallitusta hyvätuloisten suosimisesta.

– Hallitus on tehnyt myös muita verotuksellisia päätöksiä kuin nämä ansiotulojen verokevennykset, jotka ovat hyödyttäneet erityisesti suurituloisia suomalaisia kaikista eniten, sanoi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Heinäluoma hiillosti Orpoa

SDP:n Eero Heinäluoma grillasi valtiovarainministeri Orpoa hallituksen kaikkien toimien tulovaikutuksista. Heinäluoma viittasi valtiovaraiministeriön arvioon, jonka mukaan kolmasosalla suomalaisista käytettävissä olevat tulot pienenevät ensi vuonna.

– Onko se suurituloisin kolmannes? Ei todellakaan, vaan se on se pienituloisin kolmannes, joka ensi vuonna saa vähemmän tuloja kuin tänä vuonna, jyrisi Heinäluoma.

Orpo pääsi heti vastaamaan Heinäluomalle.

– Olisi tärkeää, kun te julistitte miten huono tämä ratkaisu on, niin kertoisitte sen mittakaavan ja euromäärän, vastasi Orpo.

Heinäluoma jatkoi.

– Joo, alle 0,5 prosenttia tuloja käytettävissä vähemmän, mutta ne jotka on pienituloisia, niin ne on aika tärkeitä rahoja, sanoi Heinäluoma.

Valtion ensi vuoden budjetin käsittelyä jatketaan eduskunnassa koko syksy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.