Mainos

Budjetin täydennyksestä rahaa Kirri – Tikkakoski–moottoritiehen ja tasoristeyksiin

Valtatie 4:n Kirri–Tikkakoski-moottoritien rakentamiselle esitetään lisärahoitusta vuoden 2018 talousarvioesityksen täydentämisen yhteydessä.

Moottoritien rakentamiseen ehdotetaan 139 miljoonan euron valtuutta, joka lisää ensi vuoden määrärahatarvetta runsaalla kuudella miljoonalla eurolla.

Hallitus esittää myös kahden miljoonan euron lisämäärärahaa tasoristeysten turvallisuuden parantamiseen.

Raaseporin onnettomuus vauhditti?

Tasoristeysten parantamiseen on tulossa vauhtia Raaseporin onnettomuuden jälkeen.

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan ministeriöön on tullut Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jälkeen lukuisia yhteydenottoja kansalaisilta siitä, miten tasoristeyksien turvallisuutta tulisi parantaa.
– Parannettavat tasoristeykset valitaan siten, että onnettomuusriski pienenee käytettävissä olevalla rahalla mahdollisimman paljon. Nyt myönnetyllä rahalla pääsemme alkuun tasoristeysturvallisuuden parantamisessa, mutta selvää on, että tämä on vasta alku. Tarvitsemme myös jatkorahoitusta, jotta pääsemme haluttuun lopputulokseen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo tiedotteessa.

Tasoristeysten turvallisuutta pyritään parantamaan myös perusväylänpidon toimilla, esimerkiksi lisäämällä stop-merkkejä sellaisiin vartioimattomiin tasoristeyksiin, joissa liikennemerkillä voidaan vähentää onnettomuusriskiä.

Jo entuudestaan oli varattu 2,7 miljoonaa euroa vuodelle 2018 tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi. 

Näiden hankkeiden lisäksi pääradan kehittämistä välillä Pasila-Riihimäki valmistellaan niin, että päätös hankkeesta voidaan tehdä kevään 2018 kehysriihessä.

Hallitus päätti aiemmin vuoden 2018 budjettiesityksen yhteydessä, että yksi, korkeintaan kaksi, liikenneverkon kehittämishanketta valmistellaan niin, että päätökset voidaan tehdä kevään 2018 kehysriihessä ja hanke tai hankkeet käynnistetään tämän vaalikauden aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.