Mainos

Liikennevirasto sulkee Raaseporin turmaristeyksen – hallitus pani vauhtia tasoristeysten parannuksiin

Liikennevirasto sulkee Skogbyn tasoristeyksen Raaseporissa toistaiseksi johtuen tasoristeyksen käytön aiheuttamasta välittömästä vaarasta tieliikenteen turvallisuudelle.

Liikenneviraston tiedotteen mukaan Leksvallintien kohdalla radan ylittävä Skogbyn tasoristeys suljetaan tänään. Korvaavat kulkuyhteydet kulkevat Leksvallin sekä Skogbyn seisakkeen tasoristeyksien kautta.

Liikennevirasto on yhteistyössä Trafin ja Raaseporin kaupungin kanssa tehdyssä arviossa päätynyt siihen, että liikennöinti kyseisessä tasoristeyksessä on keskeytettävä siihen saakka, kunnes tasoristeyksen turvallisuustasoa on saatu parannettua tai alueen liikennejärjestelyjä kokonaisuudessaan on parannettu.

Päätöksen perusteena on myös Onnettomuustutkintakeskuksen eilen julkaisema kyseiseen tasoristeykseen liittyvä onnettomuusuhkailmoitus.

Liikennevirasto käynnistää lisäksi suunnittelun radan ylittävien liikenneyhteyksien pysyvästä järjestämisestä Leksvall-Skogby -alueella.

Lokakuun lopulla sattuneessa tasoristeysonnettomuudessa sai surmansa neljä ihmistä. Kolme surmansa saaneista oli varusmiehiä. Turma sattui, kun henkilöjuna törmäsi Puolustusvoimien miehistönkuljetusautoon.

Hallitus pani vauhtia tasoristeysten parannuksiin

Tasoristeysten parantamiseen on tulossa vauhtia Raaseporin onnettomuuden jälkeen, mutta työtä riittää vielä pitkäksi aikaa.

Hallitus kertoi torstaina suuntaavansa ensi vuoden budjetin täydennyksessä kahden miljoonan euron lisämäärärahan tasoristeysten turvallisuuden parantamiseen. Entuudestaan siihen oli varattu 2,7 miljoonaa.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan ministeriöön on tullut Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jälkeen lukuisia yhteydenottoja kansalaisilta siitä, miten tasoristeyksien turvallisuutta tulisi parantaa.

–  Parannettavat tasoristeykset valitaan siten, että onnettomuusriski pienenee käytettävissä olevalla rahalla mahdollisimman paljon. Nyt myönnetyllä rahalla pääsemme alkuun tasoristeysturvallisuuden parantamisessa, mutta selvää on, että tämä on vasta alku, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoi ministeriön tiedotteessa.

Tasoristeysten turvallisuutta pyritään parantamaan myös perusväylänpidon toimilla, esimerkiksi lisäämällä stop-merkkejä sellaisiin vartioimattomiin tasoristeyksiin, joissa liikennemerkillä voidaan vähentää onnettomuusriskiä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja