Mainos

Buddhalaistemppelistä tehtiin järkyttävä löytö: 40 pakastettua tiikerinpentua

2:03

Thaimaalaisesta buddhalaistemppelistä on löydetty 40 pakastettua tiikerinpoikasta. Tiikeritemppeliksi kutsuttua temppeliä syytetään eläinten salakauppaamisesta ja kiduttamisesta, kertoo BBC.

Poliisi ja viranomaiset aloittivat viime maanantaina operaation, jossa kaikki tiikerit poistetaan temppelin alueelta. Temppeli sijaitsee Kanchanaburin alueella, joka on ollut turistien suosiossa jo vuosikymmenten ajan. Nyt temppelin kerrotaan olevan suljettu.

Poliisi Bandith Meungsukhum kertoi uutistoimisto AFP:lle, että viranomaiset aikovat nostaa syytteet tehtyjen löydösten vuoksi. Meungsukhum lisää, että pennut ovat olleet vain yhden tai kahden päivän ikäisiä kuollessaan. Vielä ei kuitenkaan ole varmuutta siitä, kuinka kauan pennut ovat olleet kuolleita.

Tiikerin luita ja ruumiinosia kerrotaan käytettävän esimerkiksi perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä. Temppelin munkkeja ei tavoitettu kommentoimaan syytöksiä, mutta he ovat kieltäneet puheet salakaupasta aiemmin.

Ennen tiikerinpennut tuhkattiin

Facebookissa jakamassaan päivityksessä Tiikeritemppeli kertoi, että temppelin pentujen kuolleisuus on "verrannollisesti alhainen". Päivityksessä kirjoitetaan myös, että aiemmin pennut tuhkattiin, mutta temppelin entinen eläinlääkäri muutti käytännön vuonna 2010, "luultavasti pitääkseen pennut todisteena salakuljetussyytteitä vastaan".

Temppelissä vapaaehtoisena työskennellyt Chris Coots kertoi BBC:lle, että pentujen jäänteet jäädytettiin, jotta voitaisiin todistaa, että ne kuolivat luonnollisista syistä, eikä niitä myyty.

– Monet ruumiit ovat lahonneet, koska niitä on säilytetty yli viiden vuoden ajan. Olisi outoa säilyttää ruumiita niin kauan, jos tarkoituksena olisi myydä ne, Coots sanoo.

Wildlife Friends -yhdistykseen kuuluva Tom Taylor kertoi BBC:lle, että temppelistä löytyi myös muiden eläinten ruumiinosia pakastettuina. Khaosod uutisten reportteri puolestaan kertoo, että hän näki temppelissä eläinten sisäelimiä säilöttynä astioihin.

Osa vastustaa tiikereiden siirtoja

Useita kymmeniä eläviä tiikereitä on jo siirretty temppelin alueelta. Yhteensä Tiikeritemppelissä elää 137 tiikeriä. Tuhat poliisia vaativan operaation on tarkoitus jatkua viikon ajan.

Osa temppelin työntekijöistä ja vapaaehtoisista myös vastustaa operaatiota. Tiikereiden muun muassa sanotaan vahingoittuvan siirtojen aikana. WWF taas on iloinnut tiikereiden siirrosta, ja vaatii Thaimaan hallitusta kieltämään temppeliltä tiikereiden pitämisen myös tulevaisuudessa.

Vuodesta 2001 lähtien viranomaiset ovat olleet voimattomia kamppailussa munkkeja ja temppeliä vastaan, eivätkä he ole voineet takavarikoida tiikereitä – huolimatta salakuljetus- ja kidutushuhuista. 

Munkit taas ovat kieltäneet tehneensä mitään väärää. Tiikeritemppeli – viralliselta nimeltään Wat Pha Luang Ta Bua – on ollut vuosikymmenien ajan monien turistien suosiossa. Vierailijat ovat voineet poseerata tiikereiden kanssa tai auttaa niiden rutiineissa.

Eläinten oikeuksien puolestapuhujat ovat kampanjoineet jo kauan Tiikeritemppelin sulkemisen puolesta. Eläinten oikeuksia ajavan PETAn mukaan temppelin eläimet ovat "vangittuja ja niiltä kielletään kaikki, mikä niille on tärkeää".  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.