Brittituristi Sharon tyrmistyi Helsinki-Vantaalla – vastassa oli pakkotesti: "Tämä ei ole sitä, mitä Suomen viranomaiset ovat meille kertoneet"

Tuohtunut Sharon lentokentällä:"Tämä ei ole sitä, mitä Suomen hallitus on meille kertonut" 0:45
Sharonilta kovaa tekstiä Suomen viranomaisille: "Tämä on kurjaa"

Ainakaan kaikille Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuvista tieto tiukentuneista matkustusrajoituksista ei ollut mennyt perille.

Tästä päivästä lähtien rajalla testatan matkustajat, jotka ovat oleskelleet kahden viikon sisällä maissa, joissa koronan omikron-muunnos on levinnyt. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Britannia, Tanska ja Norja sekä useita Afrikan maita.

Pakkotestin voi välttää korkeintaan 48 tuntia vanhalla testillä.

Brittiläinen Sharon tyrmistyi

MTV Uutisten lentokentällä haastattelemat matkustajat kertovat, että testaustoiminta rajalla oli nopeaa. Joskin tieto pakollisesta testistä ei ollut täysin välittynyt.

Englannin Manchesterista Suomeen matkannut Sharon Webb oli suorastaan tyrmistynyt testiin joutumisesta.

– Kun lähdimme Manchesterista, luulimme, että Suomen uudet säännökset astuvat voimaan 21. joulukuuta. Menimme läpi Amsterdamin, kaikki oli hyvin. Sitten saavuimme tänne, ja he eivät päästäneet meitä läpi, vaikka olemme tuplarokotettuja, Webb kertoo MTV Uutisille.

– Kävimme testissä, ja nyt odotamme tuloksia. Tämä ei ole sitä, mitä Suomen viranomaiset ovat meille kertoneet ennen lähtöämme Englannista. Tämä on kurjaa.

Sharon kertoo, että hän lähti Manchesterista kolmelta aamuyöllä. Jopa lentoaseman portilla Englannissa oli sanottu, ettei ennakkotestiä tarvitse.

Testaamisen nopeudelle sentään kiitosta

Sharon kertoo matkustavansa huomenna Rovaniemelle Helsingistä. Hän kertoo olevansa huolissaan, ehtiikö testitulos valmistua siihen mennessä. 

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kertoo MTV Uutisille, että testitulos tulee vuorokauden sisällä. 

Matka takaisin Englantiin alkaa jouluaattona, joten hän viettää aikaa Suomessa hieman alle viikon.

Harmituksesta huolimatta hän antaa kiitosta testaamisen nopeudesta.

– En voi syyttää testaajia, he olivat todella nopeita. He pahoittelivat tilannetta. Nyt meidän pitää vain odottaa tulosta.

Käännöstä oikaistu 18.12.2021 klo 18.23: Aiemmin käännöksessä kerrottiin, että "Tämä ei ole sitä, mitä Suomen hallitus on kertonut". Britit kuitenkin käyttävät government-sanaa viranomaismerkityksessä.  

MTV Lapissa: Näin Rovaniemellä valmistaudutaan mahdolliseen testausruuhkaan 3:31
MTV Lapissa: Näin Rovaniemellä valmistaudutaan mahdolliseen testausruuhkaan

Lue myös:

    Uusimmat