Brittitoimittaja vankilaan kuningashuoneen salakuuntelusta

Kuninkaallisten lisäksi toimittaja ja hänen avustajansa olivat asentaneet kuuntelulaitteet supermalli Elle McPhersonin, yhden parlamentin jäsenen ja Englannin ammattijalkapalloilijoiden liiton johtajan puhelimiin.

Toimittaja ja hänen avustajansa on tuomittu vankeusrangaistuksiin kuningashuoneen puhelimien salakuuntelusta Britanniassa.

News of the World -lehden Englannin hovia koskevista jutuista vastaava Clive Goodman kuunteli prinssi Charlesin lehdistöavustajan sekä hänen poikiensa Williamin ja Harryn avustajien puhelinvastaajiin jätettyjä viestejä päästäkseen jymyjutun jäljille. Oikeuden mukaan Goodman, 49, kuunteli satoja viestejä. Hän sai neljän kuukauden rangaistuksen.

Goodmanin apuna toiminut yksityisetsivä Glenn Mulcaire, 36, sai puolen vuoden tuomion. Hänet todettiin salakuuntelun lisäksi syylliseksi viiteen muuhun salakuunteluun liittyvään syytteeseen.

Kaksikko oli myös aikonut asentaa salakuuntelulaitteet prinssi Charlesin Lontoossa sijaitsevaan Clarence Housen asuntoon.

Kuninkaallisten lisäksi Goodman ja Mulcaire olivat asentaneet kuuntelulaitteet supermalli Elle McPhersonin, yhden parlamentin jäsenen ja Englannin ammattijalkapalloilijoiden liiton johtajan puhelimiin.

News of the Worldin päätoimittaja Andy Coulson ilmoitti tuomion jälkeen eroavansa tehtävästään. News of the World on Britannian suurin lehti. Sen levikki on runsaat 3,3 miljoonaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat