Brittitiedustelu: Taistelut kiihtyneet Ukrainassa viime vuorokausien aikana kahdella sektorilla – vastahyökkäyksessä käynnissä uusi vaihe

Britannian puolustusministeriön tiedustelupalvelun mukaan taistelut ovat parin viime vuorokauden aikana kiihtyneet kahdella sektorilla Ukrainan eteläosassa. 

Orihivin eteläpuolella taistelut ovat brittitietojen mukaan keskittyneet Robotynen kylän lähelle.

Noin 80 kilometriä itään tästä Ukrainan joukot ovat lyöneet taistelussa Venäjän maahanlaskujoukkojen (VDV) osia ja valloittaneet Staromaiorsken kylän. 

VDV-joukot ovat jatkaneet hyökkäystä Serebrjanskin metsässä Kreminnan länsipuolella, mutta brittitietojen mukaan he eivät ole juuri päässeet etenemään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Vastahyökkäyksessä uusi vaihe

Sotahistorioitsija Emil Kastehelmi kertoo myös Twitterissä, että Ukrainan vastahyökkäyksessä on käynnissä uusi vaihe, jossa Ukrainan asevoimat etenee etelässä sekä myös idässä Bahmutin alueella, jossa se on edennyt Klischiivkan kylään

Samaan aikaan Venäjä on voimistanut hyökkäystään pohjoisessa Kreminnan ja Svatoven alueella.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Kastehelmen mukaan Venäjällä ei kuitenkaan liene riittävästi sotilasvoimaa läpimurtoon. Venäjän hyökkäyksen torjuminen kuitenkin sitoo kallisarvoisia resursseja Ukrainalta, joita se tarvitsisi muualla. 

Hänen mukaansa Ukrainan etenemninen on myös hidasta, ja taistelee enimmäkseen yhä Venäjän ensimmäisten puolustuslinjojen kanssa. Hän pitää kuitenkin esimerkiksi Robotynen suunnan keihäänkärkeä potentiaalisena. 

Lue myös:

    Uusimmat