Brittisivusto kiinnostui suomalaisnaisesta: Neliraajahalvaantunut kaunotar tekee kaikkensa näyttääkseen Barbielta

Helsinkiläinen Jasmin Britney, 26, käyttää tunteja näyttääkseen idoleiltaan Barbielta ja Britney Spearsilta.

Kaulasta alaspäin halvaantunut nainen pukeutuu Barbieksi näyttääkseen muille, että vaikeidenkin vammojen kanssa mikä tahansa on mahdollista, kertoo Daily Mail.

26-vuotias Jasmin Britney, syntymänimeltään Katarina Koskiranta, ei tunne mitään leukansa alapuolelta. Se ei kuitenkaan ole estänyt häntä muuttumasta maailman ensimmäiseksi neliraajahalvaantuneeksi Barbien ja Britney Spearsin kaksoisolennoksi. Hän on käyttänyt yli 10 000 euroa meikkeihin, vaatteisiin ja merkkikenkiin elääkseen unelmaansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jasmin kertoo käyttävänsä tunteja hiuksiinsa, meikkiinsä ja asuihinsa. Halvaantumisestaan huolimatta hän tekee hyväntekeväisyystyötä ja antaa neuvoja muille neliraajahalvaantuneille tai muista sairauksista kärsiville. Hän haluaa valaa muihin uskoa siitä, ettei koskaan pidä lakata toivomasta. 

– En ole pystynyt liikkumaan onnettomuudestani lähtien, mutta se ei ole estänyt minua elämästä täysillä. Minulle se tarkoittaa sitä, että esiinnyn maailman ainoana neliraajahalvaantuneena Barbien ja Britneyn kaksoisolentona.

Sekä nukke että laulaja ovat naisen idoleita ja auttoivat häntä hänen elämänsä pimeimpinä hetkinä. Siksi nainen omistaa nyt elämänsä näyttääkseen heiltä. Hän jopa vaihtoi nimensä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En ehkä pysty kävelemään tai edes laittamaan omia kenkiäni jalkoihini, mutta se ei estä kokoelmaani kasvamasta tai minua käyttämästä niitä tai estä minua haaveilemasta tulevaisuudesta kenkäsuunnittelijana.

Jasminille pelkkä elossa oleminen on haastavaa ja hän joutuukin tukeutumaan koneen apuun. Hän on silti päättänyt, ettei vain istu ja kärsi. Hänelle elämään väriä ja glamouria tuo Barbie-lookin ylläpitäminen. Nainen kertoo Daily Mailille, ettei koskaan poistu kotoa ilman täydellistä lookiaan. 

– Olen aina koroissa, vaikken pystykään kävelemään. Muista se saattaa olla hullua, että neliraajahalvaantunut käyttää korkokenkiä, mutta miksi ei? Haluan näyttää uskomattomalta.

"Kieltäydyn uskomasta, etten enää kävelisi"

Nainen ei ole ollut halvaantunut syntymästään asti. Lapsena hän pystyi juoksemaan, pomppimaan ja leikkimään kuin kuka tahansa muukin. 9-vuotiaana tavallinen elämä kuitenkin loppui kuin seinään.

– Elämäni muuttui, kun olin 9-vuotias, joten julkaisen kuvia netissä inspiroidakseni muita selkärankavammoista kärsiviä tai niitä, jotka elävät heikoimmissa oloissa, ja kieltäydyn uskomasta, etten enää kävelisi, Jasmin sanoo.

Jasminin elämän muutti kohtalokas auto-onnettomuus.

– Asuin Helsingissä tuolloin. Muistan sen elävästi, oli maaliskuun 7. päivä vuonna 1998. Oli kaunis, aurinkoinen päivä, ja olin juuri saanut viikkorahani. Olin todella innoissani, koska aioin käyttää rahat Spice Girls -tikkareihin.

– Kauppa oli aika lähellä kotiamme, mutta oli yksi tie, joka piti ylittää ja se oli se paikka, jossa onnettomuus tapahuti. Auto ajoi minua päin, kun ylitin tietä. Kuljettaja tekstaili, kun auto osui minuun ja hän kertoi poliisille, ettei hän voinut tehdä mitään ennen kuin oli liian myöhäistä. Pääni osui etupuskuriin ja lensin 23 metriä, Jasmin muistelee.

"En pysty edes pyyhkimään omia kyyneleitäni"

Pieni tyttö oli tajuton 12 tuntia ja kun hän heräsi, lääkärit luulivat, että kaikki oli kunnossa. Pian alettiin kuitenkin ihmetellä, miksei hän liikkunut tai alkanut hengittää omin avuin.

Magneettikuvaus paljasti, että hän oli halvaantunut kaulasta alaspäin ja että hänen selkäytimensä oli vaurioitunut. Parannusta ei olisi.

Lääkäreiden mukaan oli ihme, että hän oli elossa. 

– Olin vasta yhdeksän, mutta tiesin, että tilanne oli paha. Viimein minulle kerrottiin, etten koskaan enää kävelisi ja minun pitäisi opetella elämään eri tavalla. 

Sisarukset kävivät Jasminin luona ja lukivat tuntikausia satuja pikkusiskolleen. Vielä viisi kuukautta onnettomuudesta hän oli vieläkin sairaalassa. Opettaja tuli pitämään tunteja sairaalavuoteen viereen.

Kurkkuun piti tehdä pysyvä reikä, jotta keuhkoihin saataisiin putki auttamaan hengittämisessä.

Jasmin itse ei suostunut uskomaan, ettei koskaan enää liikkuisi. Hän vannoi elävänsä vielä joskus elämisen arvoista elämää.

– Kuvittele pystyväsi kävelemään ja juoksemaan ja herääväsi yhtenä aamuna niin, että kaikki itsenäisyytesi on viety pois. En pysty edes pyyhkimään omia kyyneleitäni. Yhtäkkiä elin koneen ja muiden ihmisten varassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Saatat muuttaa jonkun elämän loppuiäksi"

Barbiena olo on antanut naiselle uudenlaista vapautta.

– Olen varma, että elinaikanani tapahtuu lääketieteellinen läpimurto ja kävelen vielä, nainen uskoo.

Odotellessa nainen haaveilee urasta kenkäsuunnittelijana. Hän myös toivoo löytävänsä miehen rinnalleen. Äitiyshaaveet hän on haudannut, koska ei pystyisi huolehtimaan lapsista.

Jasmin toivoo, että kaikki ottaisivat opikseen hänelle käyneestä onnettomuudesta.

– Älä tekstaa ajaessasi, älä juo ajaessasi, sillä jos osut johonkuhun, saatat muuttaa hänen elämänsä loppuiäksi ja tämä Barbie Girl on elävä todiste siitä.

Katso myös:Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat