Mainos

Brittileipomo kieltäytyi tekemästä homoaiheisen kakun – asiaa puitu oikeudessa jo kaksi vuotta

Pohjois-Irlannissa on riidelty oikeudessa jo yli kaksi vuotta tapauksesta, jossa leipomo kieltäytyi leipomasta homoaiheisen kakun. Asiasta kertoo the Guardian.

Leipomo vetoaa uskonnolliseen vakaumukseensa. Asiakas sanoo häntä syrjityn seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Homoaktivisti Gareth Lee oli tilannut toukokuussa 2014 kakun, jossa olisi hahmoja tv-sarja Sesam Streetistä ja teksti "Support Gay Marriage".  Hän tilasi kakun heti sen jälkeen, kun pohjoisirlantilainen Democratic Unionist -puolue oli käyttänyt veto-oikeuttaan estääkseen homoavioliittojen laillistamisen. Pohjois-Irlanti on ainoa osa Britanniaa, jossa homoavioliitot eivät ole laillisia.

Ashers Bakery -leipomoketju kieltäytyi tekemästä kakun, ja Gareth Lee vei asian oikeuteen. Käräjäoikeus määräsi leipomon maksamaan Leelle noin 800 euroa. 

Perheomisteinen leipomo vetoaa kristillisiin arvoihinsa.

– Palvelemme mielellämme kaikkia, mutta emme voi tukea asiaa, joka on vastoin raamatun sanomaa. Pyrimme toimimaan kristillisten arvojen mukaan, sanoi leipomon johtaja Daniel McArthur oikeudessa aiemmin.

Gareth Lee puolestaan sanoi tunteneensa itsensä vähemmän arvokkaaksi kuin muut, kun hänen kakkutilaustaan ei toimitettu.

Leipomo valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, joka puolestaan antaa asiassa tuomionsa tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.