Mainos

Brittilehti: Turistit pulassa maailmalla – valuutanvaihtajat eivät kelpuuta puntaa

Brittiläiset lomanviettäjät ovat joutuneet pulaan ulkomailla, kun hotellit ja pankit eivät ole suostuneet vaihtamaan puntaa muiksi valuutoiksi Brexitin aiheuttaman valuuttakaaoksen takia. Asiasta raportoi brittilehti The Teleghraph.  Suomessa asiasta uutisoi Iltasanomat.

The Teleghraphin mukaan pankit ja hotellit ovat kieltäytyneet vaihtamasta puntia paikalliseen valuuttaan eri puolilla maailmaa sen jälkeen, kun punnan arvo romahti Britannian EU-äänestyksen seurauksena.

Ainakin Kreikassa, USA:ssa ja Bulgariassa lomailevat brittituristit ovat kertoneet lehdelle jääneensä puille paljaille, kun puntien vaihtaminen on tyssännyt. Australiassa Commonwealth Bank ja NAB ovat keskeyttäneet väliaikaisesti puntien vaihtamisen Australian valuuttaan.

Kosin saarella lomailevat britit ovat kertoneet, että rahanvaihto ei ole onnistunut, koska Euroopan Keskuspankilla ei ole ollut punnalle virallista kurssia.

Brittiläinen matkayhtiö Thomas Cook on puolestaan jäädyttänyt verkkokauppansa valuuttamyynnin eilen  tavanomaista suuremman kysynnän takia.

Yhtiö kehottaa ulkomaan lomamatkaa suunnittelevien brittien seuraamaan kurssin muutoksia tarkasti jo ennen matkaa. Budjetti voi yhtiön mukaan muuttua huomattavasti etenkin siinä tapauksessa, että matkakohteessa punnan kurssi on vahva ja elinkustannukset ovat matalat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.