Brittilehdet hassuttelivat Ruotsi-murskavoitolla – hilpeä viittaus Ikeastakin tuttun suosikkituotteeseen

Katso videolta: Englanti murskasi Ruotsin EM-välierässä.

Brittilehdet ottivat ilon irti Englannin edettyä jalkapallon naisten EM-finaaliin tiistaina. Englanti kaatoi murskaavasti Ruotsin 4-0. 

Osa lehdistä nosti otsikoihinsa Ruotsista kotoisin olevan legendaarisen Abba -yhtyeen. "Mamma Mia!" oli The Sunin etusivun otsikkona ja Metro-lehti kirjoitti puolestaan "Abba some of that!". The Sun nosti myös esille loistokkaasti pelanneen Beth Meadin, joka johtaa turnauksen maalipörssiä kuudella osumalla.

– "Swedish mead balls", luki The Sunin jutun otsikossa viitaten Ikeastakin tuttuihin ruotsalaisiin lihapulliin.

Daily Star oli laittanut otsikkoonsa "Swede dreams". Abba-viittaukset ovat peruja sille, että Englannin pelaajat olivat juhlineet Abba-maratonilla.

– Abban kanssa on aina ihanaa. Ella Toone rakastaa Abbaa ja kaikkia kappaleita, jotka ovat mukana Mamma Miassa. Se on perinne, että kuuntelemme otteluiden jälkeen Abbaa, Alessia Russo kertoi SVT:lle. 

Russo sai suuria kehuja suorituksestaan, kun hän viimeisteli 3-0-osuman kantapäällän. Entinen huippuhyökkääjä Ian Wright nimesi Russon "Lessiksi" ja Twitterissä kirjoitettiin, että Russo teki Ruotsille Zlatanit (Ibrahimovic). The Mirrorin otsikossa oli taasen "Heaven and Heel" (taivas ja kantapää).

Englanti kohtaa sunnuntain finaalissa Saksan tai Ranskan. The Sunin otsikossa toivottiin Saksaa finaalivastustajaksi viitaten vuoden 1966 miesten MM-finaaliin. Englanti voitti tuolloin Länsi-Saksan 4-2 ja otti toistaiseksi sen historian ainoan arvokisavoiton, kun otetaan miehet ja naiset huomioon.

Lue myös:

    Uusimmat