Ruotsalaiset katkerana ruman tappion jälkeen EM-kisoissa – "Helvetin turhauttavaa"

Katso videolta: Englanti pudotti Ruotsin EM-välierässä.

Englanti pudotti Ruotsin tiistai-iltana jalkapallon naisten EM-kisojen välierässä 4-0. Ottelun toinen osuma aiheutti ihmetystä ruotsalaisleirissä ja useat pelaajat antoivat pelin jälkeen kritiikkiä VAR:ista.

Lucy Bronze puski 2-0-osuman pian toisen puoliajan alkamisen jälkeen. Tilannetta tarkasteltiin videotuomarilta, sillä Lauren Hemp peitti maalivahti Hedvig Lindahlin näkyvyyttä paitsioasemassa. Maali kuitenkin hyväksyttiin.

Entinen huipputuomari Jonas Eriksson kertoi Aftonbladetille, että tuomio meni väärin. Erikssonin mukaan yläriman varjosta muodostunut viiva osoittaa Hempin olleen paitsiossa.

– Kaikki on siitä kiinni, kuinka paksun viivan vetää ja mistä, Eriksson viestitti Sportbladetille.

Ruotsin Nathalie Björn oli erittäin pettynyt tappion jälkee.

– VAR on puuttunut tilanteisiin koko pirun turnauksen ajan. Se on varmaankin todella hyvä, että meillä on VAR, mutta meillä ei voi olla sitä, jos ei tehdä oikeita päätöksiä. Se on selvää, että kyse voi olla ottelun ratkaisevasta tilanteesta, mutta meidän tulee myös tehdä maaleja paikoistamme. Se on vain helvetin turhauttavaa, Björn sanoi. 

Ruotsilta hylättiin turnauksessa viisi osumaa VAR:in toimesta. Magdalena Erikssonin mielestä VAR ei tee työtään.

– Se puhuu paljonkin meidän turnauksestamme, se on ollut meille ylämäkeä monella eri tavalla tässä turnauksessa. Turnauksessa tarvitaan flow-tilaa, mutta sitä meillä ei ole ollut, Eriksson sanoi. 

– Se ei yllätä minua. Se ei ole ensimmäinen kerta tässä turnauksessa, kun VAR ei tee työtään, Kosovare Asllani totesi.

Lue myös:

    Uusimmat