Kuningatar Elisabet nimitti Britannian uuden pääministerin Liz Trussin virkaansa – audienssi järjestettiin poikkeuksellisesti Skotlannissa

Britannian uusi pääministeri on Liz Truss 7:02

Britanniassa Liz Truss on noussut tänään virallisesti maan pääministeriksi tavattuaan kuningatar Elisabetin, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Kuningatar on pyytänyt Trussia muodostamaan uuden hallituksen. Truss valittiin konservatiivipuolueen puheenjohtajaksi eilen.

Pääministerin vaihtoprotokollaan kuuluva audienssi kuningattaren kanssa järjestettiin poikkeuksellisesti Skotlannissa Balmoralin linnassa, jossa kuningatar viettää lomaansa. Tavallisesti se tapahtuu Lontoossa Buckinghamin palatsissa.

Skotlantiin matkasi Trussin lisäksi myös entinen pääministeri Boris Johnson, joka jätti muodollisen eronpyyntönsä.

Pääministeri joutuu ratkomaan heti kasvavia elinkustannuksia

Uudella pääministerillä on edessään heti monia kiperiä kysymyksiä etenkin kohonneiden elinkustannuksien ratkaisemiseksi.

Hyvin keskeisessä osassa on energian ja varsinkin koteja lämmittävän kaasun hinta, mihin maan hallituksen odotetaan keksivän ratkaisuja. Britannian hinnat nousevat nyt vauhdilla, ja maan kaksinumeroinen inflaatiovauhti on nopein 40 vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat