Britanniassa laaja sähkökatko – Silminnäkijä: lentokenttä pimeni ja hälytykset alkoivat soida, "Ihmiset käyttivät puhelimiaan taskulamppuina"

Britanniassa on meneillään mittava sähkökatko, kertovat muun muassa brittiviestimet BBC ja Guardian.

BBC:n mukaan laajoilla alueilla Britanniassa on raportoitu sähkökatkoista, jotka vaikuttavat juniin, lentokenttiin ja liikennevaloihin.

Sähkönjakeluyhtiö UK Power Networksin mukaan sähkökatkolla on vaikutuksia laajalle alueelle Lontoossa ja Britannian kaakkoisosissa. Brittimedian mukaan katkoksista on kerrottu myös koillis- ja keskiosissa sekä Walesissa.

UK Power Networks sanoo Twitterissä uskovansa, että sähkökatko johtuu häiriöstä National Grid -yhtiön verkossa.

BBC:n mukaan matkustajat Newcastlen lentokentällä sanoivat, että sähköt katkesivat noin 15 minuutin ajaksi. Sen sijaan Heathrow'n, Gatwickin ja Lutonin lentokentiltä kerrottiin, ettei vaikutuksia ollut.

Cardiffista kotoisin oleva Scott McKenzie kertoi BBC:n mukaan, että useat hälytykset alkoivat soida Newcastlen lentokentällä.

– Jouduimme kirjaimellisesti pimentoon ja ihmiset käyttivät puhelimiaan taskulamppuina nähdäkseen ja liikkuakseen, McKenzie sanoi.

Junaliikenteessä Lontooseen on myöhästymisiä ja peruutuksia, kertoo Guardian. BBC:n mukaan matkustajia on varoitettu varautumaan viivästymisiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja