Britannian tiedustelu: Joukko venäläisiä iskee rautateitä vastaan heittääkseen kapuloita Putinin sotakoneen rattaisiin

19-vuotias ukrainalainen Oksana lähti etulinjaan 1:26
19-vuotias ukrainalainen Oksana lähti etulinjaan

Venäläinen sodanvastainen ryhmä “pysäyttäkää vaunut” sabotoi raideliikennettä Venäjän ja Valko-Venäjän välillä, kertoo brittitiedustelu tilannekatsauksessaan. Brittien mukaan Venäjän Belgorodin alueen kuvernööri kertoi aiemmin rautatien vaurioituneen räjähdyksessä maanantaina noin 15 kilometriä Valko-Venäjän rajalta.

Kyseinen rata on raideliikenteen pääväylä Venäjän ja Valko-Venäjän eteläosien välillä. Britannian tiedustelu kertoo että, nyt raportoitu tapaus on jo kuudes ”pysäyttäkää vaunut” -ryhmän tekemä tai vastuulleen ottama raideliikenteen sabotointi sitten kesäkuun.

Venäjä luottaa hyvin paljon rautateihin joukkojensa ja kalustonsa siirtelyssä Ukrainaan. Valtavan raideverkoston turvaaminen koko kymmenien tuhansien kilometrien mitaltaan on erittäin vaikeaa, mikä tarjoaa vastarintaliikkeille mahdollisuuden iskeä.

Britannia arvioi, että vastarintatoiminta aiheuttanee huolta Venäjän johdossa, sillä iskut todistavat, että osa kansasta on valmis tarttumaan kirjaimellisesti toimeen sodan pysäyttääkseen.

Lue myös:

    Uusimmat