Mainos

Britannian Johnson tekee EU-debyyttinsä ulkoministerinä – Soini ei osallistu

0:38

EU:n ulkoministerit tapaavat tänään Brysselissä. Kokouksessa on ensi kertaa mukana Britannian viime viikolla virkaansa valittu ulkoministeri Boris Johnson.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Britannian tuleva EU-ero ei ole kokouksen asialistalla. Ulkoministerien on määrä keskustella Nizzan terrori-iskusta ja Turkin sotilasvallankaappauksen yrityksestä. Ministerien odotetaan antavan täyden tukensa Turkin demokraattisesti valitulle hallinnolle ja tuomitsevan jyrkästi vallankaappausyrityksen.

EU:n ulkopuolelta kokoukseen osallistuu ainakin Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry.

Suomen ulkoministerin Timo Soinin (ps.) esikunnasta kerrottiin STT:lle, että Soini ei osallistu kokoukseen. Suomea kokouksessa edustaa Soinin poliittinen valtiosihteeri.

Ranskan ministeri nimittänyt valehtelijaksi

On mielenkiintoista nähdä, minkälaisen vastaanoton Johnson saa kollegoiltaan. EU-maissa Britannian tuoreen pääministerin Theresa Mayn päätöstä nostaa Brexit-kampanjan kärkihahmoihin kuulunut Johnson ulkoministeriksi on arvosteltu voimakkaasti. 

Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault ei peitellyt tyrmistystään radiohaastattelussa, jossa hän muun muassa nimitti Johnsonia valehtelijaksi.

– Hänen tyylinsä ja tapansa tunnetaan. Brexit-kampanjan aikana hän kertoi paljon valheita Britannian kansalle, ja nyt hänen selkänsä on seinää vasten, Ayrault sanoi.

Johnsonin Brysselin-matkaan tuli mutka heti aluksi, kun hänen koneensa joutui tekemään hätälaskun lähelle Lontoota eilen illalla.

Britannian ulkoministeriön mukaan syynä oli tekninen ongelma koneessa.

– Lyhyen viivästyksen jälkeen ulkoministeri pääsi jatkamaan matkaansa Brysseliin, ministeriöstä kerrottiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.