Britannia: Venäjän modernit ohjukset voivat olla lopussa ja nyt ammutaan vanhaa varastoa – kuolettavia seurauksia siviileille

Iso-Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjä on todennäköisesti käyttänyt sodan aikana huomattavasti enemmän moderneja ohjuksia kuin se alunperin suunnitteli tarvitsevansa.

Näin ollen on hyvin mahdollista, että Venäjä laukaisee tällä hetkellä vanhempia ohjuksiaan, jotka ovat myös vähemmän tarkkoja kuin uudemmat versionsa, puolustusministeriö arvioi. 

– Ne ovat sotilaallisesti vähemmän tehokkaita ja aiheuttavat todennäköisemmin siviiliuhreja, puolustusministeriön sivuilla julkaistussa tiedustelupäivityksessä todetaan.

Puolustusministeriö siteeraa YK:ta, jonka mukaan sodassa on tähän mennessä kuollut 726 siviiliä. Todellinen uhriluku on kuitenkin todennäköisesti merkittävästi suurempi.

Esimerkiksi keskiviikkona Venäjän kerrottiin eri lähteiden mukaan pommittaneen suojana käytettyä teatteria, leipäjonoa ja uimahallia. Iskuissa saatettiin käyttää muitakin aseita kuin ohjuksia. Venäjä on kiistänyt kohdistavansa iskuja siviileihin.

Lue myös:

    Uusimmat