Mainos

Britannia vakoilee EU-liittolaisiaan

Britannian tiedustelupalvelu MI6 vakoilee muita Euroopan maita säännöllisesti, joukko entisiä Britannian ulkoministeriön viranomaisia on kertonut BBC:lle. BBC esittää brittivakoilua käsittelevän televisiodokumenttinsa ensi sunnuntaina.

Britannian ulkoministeriön edustajan mukaan on selvää, että vakoilua harrastetaan yhä kylmän sodan päättymisen jälkeenkin.
-Totta kai vakoilemme toinen toisiamme. On yhtä tärkeää tietää, mitä eurooppalaiset kumppanimme tekevät kuin oli aikanaan tuntea Neuvostoliiton suunnitelmat, nimettömänä pysynyt viranomainen kertoi.

Entinen ulkoministeri Douglas Hurd ja aiemmin valtiosihteerinä toiminut William Waldegrave, vahvistivat, että tiedusteluraportit ovat arvokkaita ja joissakin tapauksissa jopa elintärkeitä tietolähteitä.
-Ne eivät voi tehdä ihmeitä, mutta tarjoavat erinomaisen lisätietolähteen, Waldegrave sanoi.

David Owen, niin ikään entinen ulkoministeri, korosti kuitenkin, että kyse ei ole vakoilusta kylmän sodan aikaisessa merkityksessä.
-Nämä ovat ystäviämme ja liittolaisiamme. Mielestäni meidän täytyy olla erittäin varovaisia Euroopan unionin piirissä tehtävien tiedustelujen suhteen, Owen sanoi dokumenttiohjelmassa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.