Mainos

Brax vaatii isojen veneiden kippareille ajokoulutusta

Oikeusministeri Tuija Braxvaatii isojen veneiden kuljettajille ajokoulutusta. Brax pitää koulutusta jopa tärkeämpänä asiana kuin vesiliikennejuopumuksen rajan laskemista yhdestä puoleen promilleen.

Vesiliikenteen pelisäännöistä, etenkin promillerajan laskemista tieliikennetasolle on puhuttu jo vuosia. Keskustelu sai pontta jälleen viikonloppuna, kun Porvoossa iso moottorivene rymisi rantakiville veneen kipparin ollessa puolentoista promillen maistissa. Sulkavalla ruorissa ollut puhalsi puolestaan 3,9 promillea.

Oikeus-, liikenne-, ja sisäministeriö etsivät asiaan parhaillaan linjausta.

Braxin mukaan eräs ratkaisu voisi olla asettaa vesiliikenteeseen samat promillerajat kuin autoliikenteessä.

- Olisiko syytä porrastaa rajoja niin, että sitten kun vauhdit ja massat nousevat, niin silloin pitää olla samat promillerajat kuin autoliikenteessä, Brax toteaa.

- Mutta ehkä sitä suurempikin kysymys on, miten voi olla, ettei ison veneen kuljettajalla tarvitse olla mitään koulutusta takana.

Oikeusministeri heittää pallon koulutuksesta liikenneministeri Anu Vehviläiselle, joka taas on vaatinut vahvasti Braxin tontille kuuluvaa vesiliikenteen promillerajan pudottamista. Braxin mielestä promillerajan lasku vaatisi myös lisää valvontaa.

Työryhmä selvittää asiaa ensi talvena.

Katso Johanna Tuurin juttu (Kymmenen uutiset 14.7.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.