Bottakselta tiukka linjaus: Yritän voittaa itseni, en Hamiltonin takia

Valtteri Bottas otti uransa ensimmäisen F1-voiton lähdettyään kolmosruudusta. Kuvio on tänään Monacossa sama, Bottas lähtee kolmantena ja edellä ovat kaksi Ferraria.

Kimi Räikkönen valloitti lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen paalupaikan ja Sebastian Vettel nappasi kakkosruudun 0,002 sekunnin erolla Bottakseen. Suomalainen ei silti surkutellut, vaan sanoi tallinsa Mercedeksen nettisivuilla, että kierros oli hänen parhaansa koskaan Monacon radalla.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Monacon GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

– Kisassa voi tapahtua paljon, vaikka ohittaminen onkin vaikeaa. Tämä on kuitenkin mahdollisuuksien kisa, koska kaikenlaista voi sattua. Lähden kisaan ajatuksella, että voin voittaa, Bottas sanoi.

Bottas uskoo, että Ferrarin ja Mercedeksen kisavauhti on lähellä toisiaan. 

– Ohittaminen on silti lähes mahdotonta tällä radalla, eli meidän pitää yrittää jotain erilaista taktiikan osalta tai koittaa jotain lähdössä. Siinä ovat vaihtoehtomme. Monacossa on myös aina uhkapeliä turva-auton kanssa. Jos kaikki onnistuu täydellisesti, saatamme saada tilaisuutemme. Ferrarit ovat eturivissä, joten heillä on etulyöntiasema, Bottas miettii.

Bottaksen tallikaverin Lewis Hamiltonin aika-ajo meni toisessa osiossa täysin pipariksi ja hän lähtee kisaan ruudusta 13. Hamilton on MM-sarjassa kakkosena, kuusi pistettä Vetteliä perässä. Kolmantena olevan Bottaksen ero Hamiltoniin on venähtänyt 35 pisteeseen.

Bottakselle esitettiin kysymys, onko hänen suunnitelmansa päästä Ferrarien eteen ja auttaa Hamiltonia MM-taistossa.

– Minä en ajattele Lewisin auttamista. Minä yritän voittaa kisan itselleni ja tallilleni, Bottas linjasi.


Lue myös:

    Uusimmat