Bottaksella onnistunut avaus – Monacon ongelmia silti tuskin vielä selätetty

Valtteri Bottakselle formula ykkösten avaustreenit Kanadan Montrealissa palauttivat tuntuman oikeille urille synkän Monacon kisaviikonlopun jälkeen.

MAINOS

Kanadan F1-viikonloppu C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 20.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 16.55, aika-ajo klo 19.55
Sunnuntai: Kanadan GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Mercedes kamppaili kaksi viikkoa sitten renkaidensa kanssa, mutta ultrapehmeiden kumien haasteet johtuivat lähinnä ongelmista säätää auto Monacon mutkaiselle radalle. Kanadassa kaikki toimi heti perjantain aamusta lähtien.

– Ainakin näillä näkymin saimme kummatkin seokset – superpehmeät ja ultrapehmeät – toimimaan ihan hyvin. Katsotaan jatkossa, Bottas kommentoi C Morelle harjoitusten välissä.

– Tuntui hyvältä heti alusta lähtien. Mukavampi se on aloittaa viikonloppu sillä tavalla, mutta kuten ollaan ennenkin nähty, niin nämä ovat vasta harjoituksia. Tästä pitää aina koittaa petrata seuraavaan sessioon ja varsinkin aika-ajoihin ja kisaan.

Bottas sijoittui harjoitusten aikavertailussa kolmanneksi. Hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton oli kaksi kymmenystä nopeampi, mutta väliin ehti kiilata Ferrarin Sebastian Vettel. Suomalaiskuskeista Kimi Räikkönen oli neljäs.

Bottas sai kisojen välissä Mercedekseltä selvityksen, mistä Monacon ongelmat johtuivat. Paluu vauhtiradoille helpottaa jo itsessään renkaiden toimintaa, mutta siitä huolimatta talli joutuu tekemään pitkään töitä korjatakseen asian täydellisesti.

– On meillä muillakin radoilla mennyt samalla autolla hyvin. Kyllä me ymmärrämme autoa koko ajan enemmän ja enemmän, mutten voi sanoa, että ne ongelmat on kokonaan selätetty, Bottas totesi tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat