Bottas selvittää Span ongelmien ytimen – "Olemme muuttaneet tiettyjä juttuja"

7:10

Valtteri Bottas selvitti C Morelle Belgian GP:n ongelmiaan jotka on saatu hoidettua ennen viikonlopun Italian kisaa.

Maanantaina 28 vuotta täyttänyt Bottas oli Span harjoituksissa ongelmissa ennen kaikkea jarrujen kanssa.

MAINOS

Italian F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja klo 14.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Italian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

– Autoa ei meinannut saada pysäytettyä kunnolla ja pyörät menivät helposti lukkoon. Se materiaali, mitä käytimme (jarru)levyissä harjoituksissa, ei ollut ihan optimaalinen. Sitä kautta vähän kesti kauemmin tietyissä mutkissa päästä rytmiin. Aika-ajoon mennessä pääsin ihan hyvin, tuntui, että kellon pitäisi näyttää hyvältä, muttei se vaan näyttänyt, Bottas selvitti C Morelle.

– Vieläkin on paljon kysymysmerkkejä siitä viikonlopusta, minkä takia vauhtia oli hukassa. Mitä siitä pystyi oppimaan, minä olen oppinut ja tiedän, ettei vauhti ole kadonnut mihinkään, Bottas totesi.

– Se on taaksejäänyttä elämää, me tiedämme mitä teemme. Olemme muuttaneet tiettyjä juttuja jarruissa, että saan nopeammin fiiliksen niistä. Täällä Monzassa on niin paljon niistäkin kiinni, miten saa luottamusta ja pystyy viemään jarrutuksen niin pitkälle kuin mahdollista.

Monzan radassa ei ole paljon mutkia, minkä vuoksi jokaisessa pitää onnistua täydellisesti, että voi voittaa sadasosia muita vastaan.

– Tämä rata on meille paperilla hyvä. Pitää saada niin hyvä pisteet kuin mahdollista, siellä ihan kärjessä pisteissä on aina isommat stepit (sijoitusten välillä). Tarvitsemme mahdollisimman paljon ykkös- ja kakkossijoja tiiminä, Bottas sanoi.

– Se on aika paljon täällä, että saa jarrutuspaikat kohdilleen. Ei tosiaan ole montaa mutkaa, joten jokainen tulee olemaan tosi tärkeä. Näyttää, että Ferrarit alkavat olemaan suoravauhdissa aika hyviä, tulee tiukka viikonloppu, suomalainen totesi.

Bottas kertoo ylälaidan videolla jarruttamisen muutoksesta verrattuna viime vuoteen, nyt jarruttamisen voi aloittaa jopa 10 metriä myöhemmin. Miksi, katso videolta Bottaksen koko haastattelu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja