Mainos

Bosnian vankileirin komentaja tunnusti

Bosnian sodan aikaisen vankileirin komentaja on myöntänyt syyllisyytensä rikoksiin.

Susican vankileirin komentajana toiminut serbi Dragan Nicolic myönsi Haagin sotarikostuomioistuimessa syyllistyneensä tappoihin, kidutukseen ja raiskauksiin vuosina 1992-95.

Jugoslavian sotarikoksia tutkivan YK:n tuomioistuimen syyttäjät ovat vaatineet Nicolicille rangaistusta rikoksista ihmisyyttä vastaan. Syytteen mukaan Susican vangit joutuivat kärsimään epäinhimillisistä olosuhteista, ja Nicolic salli myös vartijoiden hakata vankeja ja käyttää naisvankeja seksuaalisesti hyväkseen.

Susican 8 000 vangista valtaosa oli muslimeja, ja moni pahoinpidelty menehtyi vammoihinsa. Nicolic myönsi syyllistyneensä omakätisesti yhdeksään surmaan. Hän oli aiemmin kiistänyt syytteet, mutta hän pyörsi puheensa syyttäjäpuolen kanssa tekemänsä sopimuksen jälkeen. Hänelle vaaditaan noin 15 vuoden vankeusrangaistusta.
Tuomio julistettaneen ennen vuodenvaihdetta. Nicolic oli ensimmäinen syytetty Haagin erikoistuomioistuimessa; syyte häntä vastaan nostettiin 1994. Oikeudenkäynti häntä vastaan alkoi vuonna 2000.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.