Boris Johnson lataa: "Transnaisten ei pitäisi kilpailla naisten sarjassa"

Transnainen nousi otsikoihin olympialaisissa – näin kommentoi korkeushyppääjä Jade Nyström, joka aikoo vaihtaa naisten sarjaan 2:59
Korkeushyppääjä Jade Nyström kertoo näkemyksiään Tokion olympialaisissa esille nousseesta transkohusta.

Britannian pyöräilyn olympiaohjelmassa mukana olevat 76 naista ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jonka tarkoituksena on estää transtaustaisten kilpailijoiden osallistuminen naisten pyöräilysarjoihin.

Pääministeri Boris Johnson on ottanut asiaan voimakkaasti kantaa. Johnsonin mukaan biologisten miesten ei tulisi kilpailla naisten sarjoissa.

– Transnaisten ei tulisi osallistua naisten sarjoihin. Asia on monimutkainen, mutta minusta näin olisi järkevää, Johnson lataa Guardianin mukaan.

Kirjeessä jonka allekirjoittajissa on mukana sekä urheilijoita, akateemikkoja ja tutkijoita sanotaan, että tämänhetkisen säännöstön ei katsota olevan reilu naisurheilijoita kohtaan.

Transnaiset saavat kilpailla Britanniassa naisten sarjassa, mikäli testosteronitasot ovat riittävän alhaalla. Tämän ei katsota avoimen kirjeen mukaan riittävän tasapuolisuuden ja urheiluhengen takeeksi.

Pääkuvan videolla korkeushyppääjä Jade Nyström kommentoi Laurel Hubbardin osallistumista Tokion olympialaisiin.

Transurheilijoiden osallistuminen etenkin naisten sarjoihin on aiheuttanut keskustelua ympäri maailmaa aiemminkin. Viime kesänä historian ensimmäinen transtaustainen olympiaurheilija Laurel Hubbard osallistui Tokiossa painonnoston yli 87-kiloisten naisten sarjaan. Yhdysvalloissa sukupuolensa korjannut uimari Lia Thomas voitti alkuvuodesta yliopistosarjan mestaruuden. Hänen kilpailemistaan naisten sarjassa kritisoitiin voimakkaasti. 

Lue myös:

    Uusimmat