Tätä puhelinta ei ole hinnalla pilattu: 5-tuumainen näyttö ja nopea prosessori alle 140 eurolla

Alle 150 euron hintaluokassa älypuhelimelta on turha odottaa liikoja. Kiinalainen Doogee on Suomessa tuntematon valmistaja, mutta edullisesta älypuhelimesta kiinnostuneille sen Ibiza F2 on kiinnostava vaihtoehto. Suomessa puhelinta myydään 135 euron hinnalla.

Doogee on kiinalaisvalmistaja, joka kilpailee etenkin hinnalla. Siinä se on onnistunut hyvin, sillä Ibiza F2 on hintaisekseen hämmästyttävän suorituskykyinen älypuhelin.

Ibiza F2:ssa on iso, 5-tuumainen näyttö, jonka tarkkuus jää 960 x 540 pikseliin. Kansainvälisissä arvioissa on kiitelty näytön kirkkautta ja moitittu katselukulmaa. Jos näytön heikon resoluution kestää, se tarjoaa varsin hyvän kokemuksen.

Rakenteeltaan Doogee yllättää, sillä sen reunat ja painikkeet on valmistettu metallista. Puhelimen takakansi on kuitenkin muovia.

Nopeustesteissä Doogeen puhelin on saavuttanut huipputuloksia ja yltänyt samalle viivalle kolme kertaa kalliimpien puhelinten kanssa. Ongelmaksi nousee keskusmuistin määrä, jota on vain 1 gigatavu. Tallennustilaa on todella vähän, ainoastaan kahdeksan gigatavua. Onneksi puhelimessa on muistikorttipaikka.

Akun kesto pysyy Doogeessa hyvällä tasolla, koska akkua ei rasita korkealaatuinen näyttö. Laite käyttää Mediatekin prosessoria, jonka virrankulutus on alhainen.

Ibiza F2 toimii vanhalla Android 4.4 -käyttöjärjestelmällä, eikä puhelimeen ainakaan näillä näkymin ole tulossa päivitystä uudempaan. Tämä voi olla joillekin käyttäjille ongelma. Toisaalta puhelin on nopea ja tarjoaa KitKatin kanssa hyvän käyttökokemuksen.

Ibiza yllättää myös kameraominaisuuksillaan. Arvosteluissa 13 megapikselin kameraa on pidetty jopa yhtä hyvänä kuin joidenkin valmistajien lippulaivapuhelinten kameroita. Videota Ibiza F2 kuvaa full hd -tarkkuudella.

Lue myös:

    Uusimmat