Mainos

MTV saa uuden toimitusjohtajan – Johannes Leppänen nousee talon johtopaikalle: "Otan tehtävän vastaan ylpeänä"

2:45

MTV Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Operatiivinen johtaja Johannes Leppänen nousee toimitusjohtajaksi väistyvän Jarkko Nordlundin tilalle.

42-vuotias Leppänen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Aiemmin Leppänen on toiminut johtotehtävissä MTV:llä sekä Viasat Suomessa ja Cdon-verkkokauppayhtiössä.

– Otan tehtävän vastaan ylpeänä, innoissaan ja sopivalla nöyryydellä varustettuna. MTV on todella hieno yhtiö, jolla on pitkä historia Suomen yhteiskunnassa, Leppänen kehuu.

Vuodesta 2016 Pöllölaaksossa työskennelleen Leppäsen mukaan television katselu on vahvasti muutoksessa.

– TV:tä katsotaan edelleen todella paljon lähetysaikaan kanavalta. Tämä koskee etenkin uutisia ja isoja tapahtumia, kuten vaikka urheilua tai Tanssii tähtien kanssa -finaalia, Leppänen miettii.

– Yhä enemmän kulutuksesta siirtyy kuitenkin ajasta ja paikasta riippumattomiin suoratoistopalveluihin. Meidän tehtävämme on seurata kuluttajia ja tarjota sisältöä heille, kun se heille sopii.

"Olemme sitoutuneita uutisiin"

Leppänen lupaa MTV:n panostavan hänen johdollaan kotimaiseen sisältöön. Myös uutisten asema tulee uuden toimitusjohtajan mukaan pysymään vahvana.

– Meillä on todella vahva uutisasema. Se on sekä liiketoiminnallinen kilpailuetu että todella vahva yhteiskunnallinen asema. Uskon sen, että meillä on uutiset, tekevän Suomesta paremman maan asua, Leppänen sanoo.

– Olemme sitoutuneita uutisiin, tulemme jatkamaan uutisia ja panostamaan vahvasti myös eteenpäin.

Leppänen: Liittyy Telia-kauppaan vain epäsuorasti

Väistyvä toimitusjohtaja Jarkko Nordlund sanoo jättävänsä tehtävänsä erittäin hyvissä mutta haikeissa tunnelmissa.

MTV Oy:n myynti Bonnier Broadcastingilta Telialle sai tänään sinettinsä, ja Nordlundin mukaan tämä on luonteva paikka henkilövaihdokselle.

– Nyt otan vähän aikaa rennosti, ja sen jälkeen lähdetään tekemään yhtä hienoja töitä kuin tämä. Tällä hetkellä olen vielä avoin uudelle, Nordlund kertoo.

Leppäsen mukaan henkilövaihdos liittyy Telia-kauppaan vain epäsuorasti.

– Telia-kaupan yhteydessä luodaan uusi pohjoismainen organisaatiomalli. Tässä kohtaa Jarkko Nordlund totesi, että on hyvä astua syrjään ja antaa kapula eteenpäin.

Telian uuden TV/Media-yksikön toimitusjohtaja Casten Almqvist lupaa MTV:n tiedotteessa Leppäsen jatkavan "MTV:n menestystarinaa".

– Muutamme työtapaamme yhdistyneemmäksi, maksimoiden paikallisen osaamisemme ja pohjoismaisen organisaation tuen. Näin ollen toivotan Johannes Leppäsen avosylin tervetulleeksi MTV:n uudeksi toimitusjohtajaksi, Almqvist sanoo tiedotteessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja