Mainos

Bodaripiirille ehdollisia vankeustuomioita dopingin välittämisestä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 17 henkilöä eri pituisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin lääkkeiden ja dopingaineiden välitysjutussa. Lisäksi kaksi henkilöä tuomittiin sakkorangaistuksiin. Jutussa oli syytettynä kaikkiaan 23 henkilöä.

Käräjäoikeuden tuomiot tulivat jutussa, jossa voimailuharrastuksen yhdistämä ystäväpiirin välitti toisilleen dopingaineiksi luokiteltavia aineita sekä huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä. Lisäksi jutussa on välitetty jonkin verran amfetamiinia.

Dopingiksi luokiteltuja aineita oli tuotu maahan laittomasti. Välitysringin lääkkeitä oli sen sijaan hankittu jäteasemalta, jonne oli tuotu vahvoja kipulääkkeitä hävitettäväksi. Lisäksi osa lääkkeistä on saatu reseptillä.

Ehdollisten vankeustuomioiden pituus vaihteli 30 päivästä puoleentoista vuoteen. Pisimmän rangaistuksen sai jutun päätekijäksi luonnehdittu 37-vuotias mies, joka tuomittiin muiden muassa törkeästä dopingrikoksesta ja huumausainerikoksesta puolentoista vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi maksamaan valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 8000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.