Bob Dylan pahoitteli koneen tekemiä nimikirjoituksiaan – ei pystynyt allekirjoittamaan teoksiaan kahden syyn takia

2:08
Bob Dylanin taidetta on ollut esillä myös Suomessa.

Laulaja Bob Dylan sanoo koneallekirjoituksiaan arviointivirheeksi.

Laulaja-lauluntekijä Bob Dylan, 81, julkaisi harvinaisen lausunnon 25. marraskuuta pyytääkseen anteeksi, että on käyttänyt koneen tekemää allekirjoitusta kirjoissaan ja taideteoksissaan vuodesta 2019 lähtien huimauksensa ja koronapandemian takia. Dylanin taideoksia on myyty jopa 15 000 dollarilla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Olen allekirjoittanut jokaisen taidevedoksen käsin vuosien varrella, eikä koskaan ole ollut ongelmaa. Vuonna 2019 minulla oli kuitenkin paha huimaus, ja se jatkui pandemiavuosina. Olisi vaatinut viiden hengen joukon, joka työskentelee kanssani, jotta nämä allekirjoitusistunnot olisivat onnistuneet, emmekä löytäneet turvallista ja toimivaa tapaa viruksen raivotessa, Dylan kirjoitti.

Keskustelu aiheesta alkoi, kun fanit, jotka ostivat 600 dollarin rajoitetun erän Dylanin kirjasta The Philosophy of Modern Song, vertailivat kuvia hänen allekirjoituksestaan. Kustantaja Simon & Schuster kieltäytyi aluksi hyvityspyynnöistä ja vakuutti ostajille, että allekirjoitukset olivat laillisia ja ne vahvistettiin aitouskirjeellä.

Alla olevassa julkaisussa on vertailtu kuvia Bob Dylanin allekirjoituksista 19. marraskuuta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Painostuksen jälkeen kustantaja myönsi, että kirjat sisälsivät jäljennöksen Dylanin nimikirjoituksesta, ja tarjosi täyden hyvityksen kaikille, jotka olivat ostaneet yhden 900 painoksesta.

Pandemian aikana Dylanin oli mahdotonta allekirjoittaa mitään, eikä huimaus ainakaan auttanut asiaa.

– Sopimusten määräaikojen lähestyessä minulle ehdotettiin ideaa automaattikynän käytöstä ja vakuuteltiin, että tällaista tehdään koko ajan taiteen ja kirjallisuuden maailmassa. Koneen käyttö oli arviointivirhe, ja haluan korjata sen välittömästi. Työskentelen Simon & Schusterin ja galleriakumppaneideni kanssa tehdäkseni juuri sen, Dylan kirjoitti.

Dylanin koneen allekirjoittamia taideteoksia on julkaistu vuonna 2022 kahdessa eri kokoelmassa. Dylanin brittiläinen taideteosten jälleenmyyjä Castle Fine Art on sanonut oleensa täysin tietämätön koneellisen allekirjoituksen käytöstä.

Ostajille, jotka omistavat koneallekirjoitetun teoksen, tarjotaan täysi hyvitys. Heitä kuitenkin pyydetään vaihtamaan nykyinen aitoustodistus sellaiseen, jossa mainitaan automaattinen allekirjoitus.

Dylan on ollut myrskyn silmässä myös vuonna 2021, jolloin hänet haastettiin oikeuteen 12-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Dylanin edustaja sanoi tuolloin väitteen olevan valheellinen.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja