Mainos

Blue1:n sopimuskiista ratkeamassa

Blue1:n lentäjät katsovat palkkatasonsa olevan 30-50 prosenttia alemman kuin muissa lentoyhtiöissä. Työnantajan mukaan keskimääräinen 7000 euron kuukausipalkka on kilpailukykyinen.

Lentoyhtiö Blue1:n matkustajaliikenteen palautuminen normaaleihin aikatauluihin ratkeaa huomenna. Yhtiön lentäjät ovat vauhdittaneet työehtosopimusneuvottelujaan ylityökiellolla, joka on aiheuttanut häiriöitä liikenteeseen.

Lentäjät ovat pitäneet esillä mahdollisuutta lakkovaroituksen antamiseen. Tänään heitä edustava Akavan erityisalat ilmoitti, että neuvotteluja kuitenkin jatketaan huomenna työnantajien palkankorotusten tasoa koskevan uuden tarjouksen pohjalta.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen avustuksella käydyt neuvottelut keskeytettiin viime perjantaina, kun riitahaarukka pysyi liian suurena.

Blue1:n lentäjät katsovat palkkatasonsa olevan 30-50 prosenttia alemman kuin muissa lentoyhtiöissä.

Työnantajan mukaan keskimääräinen 7000 euron kuukausipalkka on kilpailukykyinen, kuten myös keskimääräinen 30 tunnin työviikko ja 150 vapaapäivää.

Ei töitä vapaapäivinä

Tammikuun 3. päivä voimaan astunut ylityökielto on vaikuttanut lentojen aikatauluihin muun muassa koska lentäjät kieltäytyvät tulemasta töihin vapaapäivinään. Suuri osa lennoista hoituu normaalisti tällaisina vapaaehtoisina ylitöinä.

Kansainvälinen liikennelentäjäliitto Ifalpa on ilmoittanut tukevansa työtaistelua pidättäytymällä suurten lentoyhtiöiden, kuten Blue1:n emoyhtiö SAS:n pyrkimyksistä paikata Blue1:n peruuntuvia lentoja.

Sopimus päättyi vuodenvaihteessa myös Air Finlandin lentäjillä. Tilanne on siellä hyvin samanlainen, mutta työtaistelu-uhkia ei ole esitetty.

Blue1:n palveluksessa on 130 lentäjää, Air Finlandilla 40.

Finnairin noin 700 lentäjän sopimukset päättyvät huhtikuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.