Mainos

Bloggari vastustaa stereotypioita: Miksi naisten tulisi aina olla miehiään pienempiä?

Bloggari arvostelee kovin sanoin stereotypiaa, joka ei satuta ainoastaan naisia. Se satuttaa kaikkia, jotka eivät sovi annettuun muottiin. 

Bloggari Megan Jayne Crabbe tuli suuren yleisön tietoisuuteen kerrottuaan avoimesti syömishäiriöstään ja kulkemastaan matkasta, jonka aikana hän on oppinut vihdoin rakastamaan omaa vartaloaan. Viime aikoina naisen sosiaalisen median tileillä onkin nähty runsaasti kuvia, jotka puhuvat kaikenlaisten vartaloiden puolesta.

Viimeisimmässä päivityksessään nainen poseeraa lomalla yhdessä poikaystävänsä kanssa. Kuvan avulla hän haluaa muistuttaa jokaista meitä siitä, että me riitämme. Meidän ei tarvitse yrittää sopia muottiin, joka meille on annettu. 

Tämä ei satuta ainoastaan naisia

Nainen kertoo oppineensa jo lapsena, että naisten tulisi olla puolisojaan pienempiä. Hän ei tiedä, mistä tämä uskomus on peräisin, mutta se on seurannut häntä aina. 

– ”Jos painat enemmän kuin poikaystäväsi, olet lihava.” Tämä on asia, jonka opin leikkikentällä jo silloin, kun kukaan meistä ei ollut koskaan ollutkaan lähelläkään poikaa, Crabbe kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan yleisesti ajatellaan, että naiset ovat kevyitä ja pieniä, miehet puolestaan vahvoja ja jykeviä. Poikaystävien tulee jaksaa nostaa ja pyörittää kevyitä prinsessojaan.

– Ja tämä on kuva, joka ei satuta ainoastaan naisia. Se satuttaa myös miehiä, jotka eivät ole niin vahvoja ja jykeviä kuin oletetaan. Se satuttaa ihmisiä, jotka eivät sovi annettuihin sukupuolirooleihin. Ihmisiä, jotka eivät sovi laatikkoihin, joihin yhteiskunta yrittää heitä sovittaa, nainen toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Totuus on naisen mukaan se, että jokainen meistä on rakastamisen arvoinen riippumatta siitä, kuinka paljon painat, tai onko kehosi vahva vai pehmeä. Vai kenties pienempi tai suurempi kuin puolisosi.

Videolla on toinen esimerkki naisesta, joka ei anna stereotypioiden estää häntä toteuttamasta unelmiaan. 

3:28

Lähde: Goodtoknow

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.