Mainos

Bill Clinton halusi kiittää hyvää ystäväänsä Martti Ahtisaarta

Strobe Talbott toistaa olevansa suuri Suomen ystävä, joten kommenteissa Suomesta ja suomalaisista voi olla ripaus periamerikkalaista kohteliaisuutta. Entinen apulaisulkoministeri antaa kuitenkin ymmärtää, etteivät Helsingin näkökannat jää Washingtonissa vaille huomiota.  

Sauli Niinistöä presidenttinä Talbott yltyy kehumaan erinomaiseksi asiaksi niin Suomelle, Euroopalle kuin Yhdysvalloille.  

-Tiedän, että presidentti Barack Obama arvostaa presidentti Niinistöä suuresti, vaikka kahdenvälisiä tapaamisia ei ole vielä ollut, Talbott vakuuttaa.  

Talbottin lähteiden mukaan presidentti Niinistö teki taannoisessa Washingtonin ydinturvahuippukokouksessa puheenvuorossaan ehdotuksen, joka kiinnitti Obaman huomion ja noteerattiin jatkotoimia varten. Ehdotuksen tarkkaa sisältöä Talbott ei suostu paljastamaan.  

Suomi saa yhä kiittää näkyvyydestään myös presidentti Martti Ahtisaarta, jonka perustaman CMI-järjestön 15-vuotisjuhlaseminaarissa Talbott keskiviikkona Helsingissä esiintyi. 

Ennen Talbottin puhetta videotervehdyksensä tilaisuuteen toi Talbottin entinen esimies, ex-presidentti Bill Clinton.  

-Haluan kiittää hyvää ystävääni presidentti Martti Ahtisaarta kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt ja yhä tekee väkivaltaisten konfliktien estämiseksi ja ratkaisemiseksi eri puolilla maailmaa, Clinton sanoi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.