Bileprinsessasta perheenäidiksi: Prinsessa Madeleine täyttää 35 vuotta – näin hän on muuttunut

Ruotsin kuningasparin kuopuksesta on kasvanut vuosien varrella vastuunsa kantava äiti ja hyväntekijä.

Ruotsin prinsessa Madeleine täyttää tänään lauantaina 10. kesäkuuta 35 vuotta. Hälsinglandin ja Gästriklandin herttuatar on Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian nuorin lapsi.

Madeleine on naimisissa yhdysvaltalaisen liikemies Chris O’Neillin kanssa ja parilla on kaksi lasta, helmikuussa 2014 syntynyt prinsessa Leonore ja kesäkuussa 2015 syntynyt Nicolas.

Aina Madeleinen elämä ei ole ollut yhtä seesteistä. Parikymppisenä Madde sai lempinimekseen bileprinsessa, sillä hän viihtyi varsin hyvin Tukholman yöelämässä. Pintaliitobaareissa samppanjaa nautiskellut prinsessa ei kuitenkaan koskaan nolannut itseään median nähden, mutta julkinen nöyryytys oli kuitenkin vielä edessä.

27-vuotias Madeleine kihlautui juristi Jonas Bergstömin kanssa kesällä 2009 ja parin oli määrä mennä naimisiin vuoden 2010 lopulla. Hääsuunnitelmat kaatuivat, kun Madeleine joutui kohtaamaan pahimman painajaisensa. Jonas petti Madeleinea norjalaisen Tora Uppström Bergin kanssa, joka paljasti suhteen norjalaiselle lehdistölle.

Kihlaus purettiin ja Madeleine muutti New Yorkiin työskentelemään kuningatar Silvian perustamassa Childhood Foundation -säätiössä. Prinsessan onni oli kuitenkin kääntymässä.

Madeleine tapasi tulevan miehensä ja hovi tiedotti parin kihlauksesta vuonna 2012. Madden ja Chris O’Neillin häitä juhlittiin kesäkuussa 2013.

Nykyään nelihenkinen perhe asuu Lontoossa. Madeleine osallistuu kuningasperheen edustustehtäviin vähemmän kuin muut ja viettää rauhallista lapsiarkea piilossa parrasvaloista. 

Lue myös:

    Uusimmat