"Big Ticket" palasi läheisen traagisen kuoleman jälkeen UFC-kehään – "Demolition Man" osoitti kovuutensa ja pääsi juhlistamaan nelikymppisiään

Floridan Jacksonvillessä väännettiin ja lyötiin täysmittainen UFC-ilta.

Amerikkalaisottelija Walt Harris, 36, oli pysytellyt sivussa Octagonista sitten viime syksystä asti, kun hänen tytärpuolensa Aniah ammuttiin kuoliaaksi. Ennen traagista tapausta Harrisilla oli neljän ottelun voittoputki.

Eikä paluu raskaansarjan otteluun ollut helppo, vaikka Harris olikin lähellä täyspottia ensimmäisessä erässä Alistair Overeemia vastaan. Hän sai kunnon osuman heti toisella minuutilla, ja Overeem vuoti verta.

"Demolition Man" iski toisessa erässä. Overeem sai Harrisin maihin kovalla pääpotkulla ja päätti ottelun.

Voitolla Overeem kohotti saldokseen 46–18. Hän täytti 40 vuotta vain muutamia minuutteja ottelun päättymisen jälkeen. Ura on ollut pitkä, sillä hän otteli ensimmäisen ammattilaisottelunsa 19-vuotiaana.

Hollantilaisottelija oli hämillään, kun tiimin jäsenet lauloivat onnittelulaulua pukukopissa.

Overeem sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, että ottelijan on pystyttävä keskittymään koronavirusepidemian uhasta huolimatta.

– Sain haavan ensimmäisessä erässä. Walt on vahva kaveri, mutta minä olin valmistautunut viiden erän otteluun.

Harrisille myötätuntoa

Lempinimellä "Big Ticket" tunnettu Harris sai tappiosta huolimatta sympatiapisteet vaikeiden aikojensa takia. Hän sanoi halunneensa kunnioittaa ottelulla Aniahin muistoa.

Tytärpuoli kidnapattiin ja murhattiin viime lokakuussa. UFC:n presidentti Dana White ja kevyen sarjan mestari Jon Jones lupasi ratkaisevista vihjeistä 100 000 dollaria, mutta lopulta 19-vuotias löytyi kuolleena.

– UFC on ollut mahtavana tukena vaimolleni ja perheelleni. Olen kiitollinen siitä.

Harris lupasi, että hän aikoo palata vielä UFC-kehiin.