Mike Tyson antoi kunnon oppitunnin UFC-tähdelle

Nyrkkeilylegenda Mike Tyson, 53, antoi UFC-vapaaottelutähti Francis Ngannoulle, 33, oppitunnin törkypuheesta. Tyson korosti, että suun paukuttaminen julkisesti voisi avata Ngannoulle lisää ottelumahdollisuuksia.

Kamerunilais-ranskalainen Ngannou on voitanut neljä viimeisintä UFC-ottelua peräjälkeen, ja hän on UFC:n raskaan sarjan rankingissa toisena Daniel Cormierin perässä.

Ngannou kuitenkin avautui Tysonille Hotboxin’ with Mike Tyson -podcastissa siitä, ettei hän tiedä, milloin hän ensi kerran ottelee. Kovasta verbaliikastaankin tunnettu Tyson kehotti Ngannouta haastamaan vastustajiaan julkisesti.

– Sinun täytyy mennä ja luoda haasteita. Mene ja puhu. Haasta näitä jätkiä. Tee se tv-show’issa, Tyson kannusti.

Tyson esitti samalla konkreettisesti, miten julkisen hyökkäyksen voisi tehdä. Härskiltä kielenkäytöltä eivät olisi suojassa oletetun vastustajan vaimo ja lapsetkaan.

– Mene tv-show’ihin ja sano: ”Miksen minä ottele? Tiedän, että olet peloissasi.”

– Sinun pitäisi sanoa: ”Kaikki pelkäävät minua UFC:ssä. Osoita ylpeyttä perhettäsi kohtaan. Äitisi, isäsi, siskosi ja lapsesi tietävät, että olet pelkuri. Osoita ylpeyttä sukunimeäsi kohtaan, pelkuri. Sukunimesi kärsii. Olet perheesi pää ja olet pelkuri. Ajattele perhettäsi. Tämäkö on, mitä ajattelet? Se tarkoittaa, että voin saada vaimosi. Tämä on minun perheeni nyt. Jos et ottele minua vastaan, tämä on nyt minun perheeni”, Tyson paalutti oppimateriaaliksi.

Vuodatuksen loputtua Tyson kehui Ngannouta kiltteydestä. Yhdysvaltalaislegendan mukaan henkisen sodankäynnin tulisi kuitenkin mennä urheilussa kiltteyden edelle.

– Olet kiltti mies. Minä olen kiltti mies, mutta teen tuon päästäkseni heidän päidensä sisään. Minun täytyi päästä ihmisten päiden sisään, Tyson sanoi.

Nyrkkeilyunelma

Ngannou kertoi keskustelun lomassa myös, ettei hän ole saavuttanut unelmaansa ennen kuin hän on astunut nyrkkeilykehään. Siihen hän haluaisi avukseen Tysonin.

Ngannou unelmoi nyrkkeilyn maailmanmestariksi tulemisesta, mutta hyppäsi vapaaotteluun, koska siinä oli helpompi ansaita rahaa.

– Olen ajatellut tätä. Olisi mahtavaa, jos olisit kulmauksessani, kun teen jonain päivänä nyrkkeilydebyyttini, Ngannou sanoi Tysonille.

– Haluan saada käyttööni työskentelytapasi, kaiken mitä tiedät, ja tiedät paljon, olet kuin kirjasto.

Näytösotteluihin paluuta kaavaileva Tyson ei kuitenkaan halua hypätä valmentajaksi. Rautanyrkki ei usko, että hänestä olisi ottamaan vastuuta toisesta ottelijasta valmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat