Bidenin ja Putinin tapaamisessa yksi erikoinen piirre, lehdistötilaisuutta ei järjestetä – taustalla "erittäin nolo" muisto

1:06
Katso yllä oleva video: Miksi Biden ja Putin eivät pidä lehdistötilaisuutta Geneven tapaamisessa?

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamisessa ei järjestetä suurvaltajohtajien yhteistä lehdistötilaisuutta lainkaan.

Johtajat tapaavat toisensa tänään kasvotusten Sveitsin Genevessä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Putin tapaa Bidenin tämän ollessa presidenttinä.

MTV:n Uutisaamussa vieraillut Jyväskylän yliopiston väitöskirjatutkija Jani Kokko arvioi, että lehdistötilaisuuden väliin jättämiseen on parikin syytä.

Ensimmäisenä hän mainitsee Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisen Helsingissä, jossa järjestetty lehdistötilaisuus oli Kokon mukaan Yhdysvaltain kannalta "erittäin nolo".

– Putin vei Yhdysvaltain presidenttiä kuin litran mittaa siellä lehdistötilaisuudessa, niin ehkä amerikkalaiset haluavat tämän välttää, ettei tule mitään vertailua siihen edelliseen tapaamiseen.

– Välillä Bidenilla sattuu myöskin kömmähdyksiä ja möläytyksiä lehdistötilaisuuksissa, niin ehkä myös tämä vaikuttaa siihen, että on pidetty parempana, että ei mennä lausuntojen kanssa median eteen ja oteta vastaan kysymyksiä.

Kokko arvioi, että presidenttien lehdistötilaisuuden sijaan johtajat valmistelevat jonkinlaisen yhteisen julkilausuman, ja mahdollisesti maiden ulkoministerit pitävät tiedotustilaisuuden.

Katso koko haastattelu alla olevalta videolta!

8:35

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja