Biden ja Trump voittoon Louisianan esivaaleissa

Molemmat miehet ovat käytännössä varmistaneet ehdokkuutensa marraskuun presidentinvaaleihin.

Yhdysvalloissa istuva presidentti Joe Biden, 81, ja entinen presidentti Donald Trump, 77, ovat odotetusti voittaneet puolueidensa presidenttiehdokaskilvan esivaalit Louisianassa, kertovat muun muassa uutistoimisto AP ja New York Times.

Trumpilla ei ole enää yhtäkään vastaehdokasta, eikä Bidenillakaan ole yhtään varsinaista vastustajaa esivaaleissa. Molemmat miehet ovat käytännössä varmistaneet puolueidensa ehdokkuudet.

Demokraatit järjestivät esivaalinsa myös Missourissa, mutta niiden tuloksia odotetaan vasta ensi viikolla. Ilmassa ei kuitenkaan ole mitään viitteitä, etteikö Biden voittaisi myös kyseistä osavaltiota.

Kummallakin omat haasteensa

Vaikka Bidenilla ei ole varteenotettavaa vastustajaa, on hänellä kuitenkin vastassaan protestiliike, joka on muodostunut vastustamaan eritoten hänen hallintonsa Lähi-idän politiikkaa ja Israelin tukemista. Michiganissa alkunsa saanut liike on AP:n mukaan levinnyt muihinkin osavaltioihin, joissa ne pyrkivät saamaan taakseen esivaaliääniä pois Bidenilta.

Trumpin haasteina ovat puolestaan lukuisat oikeusjutut, jotka ovat ajaneet joitain mahdollisia äänestäjiä pois hänen leiristään. Samalla oikeusjutut ovat kuitenkin sähköistäneet osaa hänen tukijoistaan. Jotkin republikaaneista ovat myös vahvasti Trumpia vastaan ja vannoneet, etteivät aio tukea häntä.

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään marraskuussa.

Trump kommentoi Nato-puheitaan 0:55

Videolla Trump kommentoi puheitaan Natosta.
 

Lue myös:

    Uusimmat