Donald Trump palasi kampanjakentille ja miltei myönsi tappionsa: "Tämän täytyy olla ensimmäinen kerta…"

Donald Trump palasi kampanjakentille ja miltei myönsi tappionsa – tästä syystä hän edelleen haastaa vaalituloksen 8:21
Miksi Trump jatkaa taistelua vaalitulosta vastaan? Katso syy MTV Uutiset Liven videolta!

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump palasi kampanjoimaan Georgiassa senaatin uusintavaaleissa. Vaikka presidentti ei ole ehdolla, hän puhui lähinnä itsestään.

Presidentti Donald Trump piti viime yönä Suomen aikaa ensimmäisen ison yleisötilaisuuden sitten marraskuussa päättyneen vaalikampanjan.

Tilaisuuden alkupuolella Trump puhui siitä, kuinka yksikään presidentti vuosikymmeniin ei ole tullut valituksi ilman voittoa Floridan tai Ohion osavaltioissa.

– Tämän täytyy olla ensimmäinen kerta, Trump sanoi ennen kuin korjasi sanomisiaan.

– Mutta se on totta. Emme hävinneet vaaleja. Me olemme voittamassa nämä vaalit.

Presidentti Trump voitti 3. marraskuuta pidetyissä presidentinvaaleissa muun muassa Ohion ja Floridan osavaltiot. Demokraattien Joe Biden voitti kuitenkin enemmän valitsijoita kuin Trump.

Miltei kaikki osavaltiot ovat julistaneet viralliset vaalitulokset, ja Biden on jo kerännyt riittävästi valitsijoita tullakseen presidentiksi. Valitsijat äänestävät asiasta 14. joulukuuta.

Suuret panokset tammikuussa

Yhdysvaltojen kongressissa on vielä auki, kuinka valta jakautuu pääpuolueiden republikaanien ja demokraattien kesken.

Georgian osavaltiossa käydään kaksi senaatin uusintavaalia 5. tammikuuta. Jos demokraatit voittavat molemmat vaalit, puolue saa valta-aseman senaatissa.

Mikäli republikaanit voittavat edes jommankumman uusintavaalin, puolue saa enemmistön senaattiin. Se hankaloittaisi merkittävästi presidentti Joe Bidenin valtakautta, sillä Yhdysvalloissa lakien säätämiseen tarvitaan sekä senaatin että edustajainhuoneen hyväksyntä.

Demokraattipuolueella on enemmistö edustajainhuoneessa.

Lue myös:

    Uusimmat