Biden ja Trump vaalikampanjoivat Pennsylvaniassa – mukana myös Obama: "He eivät usko, että heidän äänellään on merkitystä"

Trump flirttaili jälleen presidenttiehdokkuudella vaalitilaisuudessa – MTV:n toimittaja kertoo, mitä välivaaleista pitää tietää 9:27
Katso video: MTV:n toimittaja Janne Puumalainen kertoo, mitä Yhdysvaltain välivaaleista tulee tietää.

Yhdysvalloissa presidentti Joe Biden sekä entiset presidentit Barack Obama ja Donald Trump vaalikampanjoivat lauantaina pitämällä puheita Pennsylvanian osavaltiossa. Maassa järjestetään välivaalit tiistaina.

Joe Biden esiintyi Philadelphiassa yhdessä Barack Obaman kanssa tukeakseen demokraattien ehdokasta John Fettermania. Biden ja demokraattien ehdokkaat kuvailivat tuhatpäiselle yleisölle republikaaneja varakkaiden puolueeksi, korostivat tukeaan ammattiliitoille, sosiaaliturvalle ja abortin saatavuudelle.

Obama kannusti paikallaolijoita äänestämään ja kuvaili demokratian itsensä olevan äänestyslipulla.

–  Monet ihmiset eivät kiinnitä paljon huomiota politiikkaan samalla tavalla kuin presidentinvaalivuotena. Ehkä heidän mielestään kongressilla ei ole niin paljon väliä. Ehkä he eivät usko, että heidän äänellään on merkitystä, Obama sanoi.

Trump jatkoi vihjailua ehdolle asettumisesta

Donald Trump puolestaan kampanjoi Pittsburghin lähistöllä Latroben kaupungissa republikaanien ehdokkaan Mehmet Ozin puolesta. Entinen presidentti toisti jälleen puheessaan valheellisen väitteensä vilpillisistä presidentinvaaleista, kertoo BBC.

Trump vihjasi jälleen voivansa asettua ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa sanoen, että hänen kannattajansa olisivat hyvin pian hyvin onnellisia. Ilmoitus saattaa tulla välivaalien jälkeen marraskuussa.

Bidenin avustajat puolestaan ovat ottamassa ensimmäisiä askeleita kohti Bidenin uudelleenvalintakampanjaa.

Pennsylvaniassa odotetaan tiukkaa demokraattien ja republikaanien välistä kamppailua senaatinvaaleissa, kertoo uutiskanava CNN.

Välivaaleissa valitaan koko 435-paikkainen edustajainhuone ja kolmasosa 100-paikkaisesta senaatista.

Lue myös:

    Uusimmat