Beyoncé vaihtoi genreä – uudet kappaleet kipusivat kantrimusiikkilistan kärkeen

Pop- ja R&B-tähti Beyoncén kaksi uutta kantrihenkistä kappaletta ovat saavuttaneet suosiota.

Pop- ja R&B-tähtenä tunnettu Beyoncé julkaisi hiljattain kaksi kantrihenkistä kappaletta Texas Hold 'Em ja 16 Carriages tulevalta albumiltaan. Billboardin mukaan hän on kappaleillaan ensimmäinen musta nainen Billboardin Hot Country Songs -listan kärjessä, sillä Texas Hold 'Em pitää ykköspaikkaa ja 16 Carriages on sijalla yhdeksän. 

Ainoastaan kuusi mustaa naispuolista sooloartistia on päässyt kyseiselle kantrilistalle 1950-luvun lopun jälkeen. Watsonin mukaan listan korkeimmalle sijalle ennen Beyoncéa nousi Linda Martell, joka oli kappaleellaan Color Him Father sijalla 22 vuonna 1969.

Billboardin mukaan Beyoncé on myös ensimmäinen nainen, joka on ollut sekä Billboardin kantri- että R&B- ja hip-hop-listojen kärjessä sen jälkeen, kun listaukset alkoivat vuonna 1958.

Ottawan yliopiston apulaisprofessori Jada Watsonin mukaan on tärkeää, ettei Beyoncén listasijoitus kantrimusiikilla jäisi pelkäksi ”välähdykseksi”, vaan että musiikkiala ottaa tämän tilaisuutena rakentaa kyseistä musiikkigenreä mustille naisille. Watson tutkii työkseen radiosoittoja ja suosikkilistoja. 

Beyoncén uusin Act II -albumi julkaistaan 29. maaliskuuta. 

Beyoncé on naimisissa rap-artisti Jay Z:n kanssa. Pariskunnalla on kolme yhteistä lasta: Blue Ivy sekä kaksoset Sir ja Rumi.

Lue myös:

    Uusimmat