Bernie Ecclestonelta suora ja ytimekäs viesti Mercedes-pomolle – "Jos olisin hän, myisin tallini"

4:50
Mika Salo näkee F1-kauden tiivistämisen järjestelykysymyksenä.

Entisen F1-moguli Bernie Ecclestonen mukaan Mercedeksen pitäisi lähteä F1-sarjasta.

Mercedes on hallinnut moottoriurheilun kuninkuusluokkaa viime vuosina suvereenisti, kun se on juhlinut nyt jo kuutena vuonna perättäin sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruutta. Hiljattain ilmoille on noussut jopa spekulaatioita Mercedeksen F1-tulevaisuudesta.

Bernie Ecclestonella on asiaan oma mielipiteensä. Mercedeksen ja Daimlerin johtoportaaseen lukeutuva Ola Källenius on Ecclestonelle tuttu mies, joka tietää, miten F1-maailma toimii.

– Olen tavannut Mercedes-pomo Ola Källeniuksen, kun hän oli vielä vastuussa Mercedeksen F1-moottoritehtaasta. Joten hän tietää, mistä on kyse. Tällä hetkellä hänellä on muita ongelmia kuin F1-projekti, Ecclestone sanoo F1-Insider.comin mukaan.

Ecclestone on vahvasti vakuuttunut Källeniuksen osaamisesta. Entinen F1-moguli tietää kuitenkin tarkkaan, mitä itse tekisi, jos olisi Mercedeksen johdossa.

– Olen syvästi vaikuttunut siitä, kuinka hän johtaa yritystä päästöskandaalin ja koronakriisin läpi tulevaisuuteen. Jos minä olisin hän, myisin tallini vuoden 2020 lopussa. Mitä Mercedeksellä on todistettavaa kuuden mestaruuden jälkeen? Ei mitään.

Ecclestonen mukaan Mercedeksen langettaisi seuraavan mestaruuden ylle varjon, joka leijailisi tovin kyseisen tallin ajatuksissa.

– Kaikki maailmanmestarit joutuisivat elämään sen asian kanssa, että ovat mestareita vain, koska Mercedes lähti, Ecclestone paaluttaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja