Bernie Ecclestone selittelee kamalia Putin-kommenttejaan – oleellinen asia ei mennyt nappiin

Miksi kävelet näin Putin? Yhdysvaltalaistutkimus kertoo teorian, miksi presidentin toinen käsi ei kävellessä heilu 1:31
Miksi kävelet näin, Vladimir Putin? Yhdysvaltalaistutkimus kertoo teorian, miksi presidentin toinen käsi ei kävellessä heilu.

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone on ottanut takapakkia kommenteissaan Venäjän presidentistä Vladimir Putinista. Ecclestonen pahoitteluja sanomisistaan voi pitää kuitenkin tässä tapauksessa anteeksipyynnön irvikuvana.

F1-sarjaa takavuosikymmeninä pitkään johtanut Ecclestone järkytti viime viikolla puheillaan ITV-kanavan Good Morning Britain -ohjelmassa. Ecclestonelta kysyttiin, pitääkö hän Vladimir Putinia ystävänään kaikesta Ukrainassa tapahtuneesta huolimatta.

– Ottaisin yhä luodin hänen puolestaan, Ecclestone paukautti.

– Toivoisin mieluummin, ettei se sattuisi, mutta silti ottaisin luodin hänen sijastaan. Pidän häntä ensiluokkaisena ihmisenä, ja sen, mitä hän tekee, hän tekee mielestään Venäjän parhaaksi.

Venäjä on käynyt brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainassa. Ecclestone sanoi kuitenkin Good Morning Britain -ohjelmassa myös, ettei tunkeutumisen Ukrainaan ollut tarkoitus johtaa sotaan.

"Olen pahoillani, jos..."

Ecclestone on nyt antanut Skylle haastattelun, jossa hän argumentoi järkevämmin.

– Ihmiset usein mielestäni sanovat tai tekevät asioita ajattelematta kovin paljoa. Tein luultavasti samoin. Ja voin ymmärtää ihmisiä, jotka ajattelevat, että puolustan sitä, mitä hän on tehnyt Ukrainassa, mitä en tee, Ecclestone sanoi.

– Minut kasvatettiin toisen maailmansodan aikana, joten tiedän, millaista se on. Olen pahoillani siitä, että ihmiset Ukrainassa joutuvat kärsimään jostakin, mitä he eivät ole tehneet. He eivät ole tehneet mitään väärää. He eivät ole aloittaneet mitään, eivätkä ole tehneet mitään. He haluavat jatkaa elämäänsä. He haluavat lastensa käyvän koulua ja yrittävän mennä töihin sekä ansaita elantonsa pitääkseen perheensä elossa. Joten he eivät ansaitse sitä, että he joutuvat kärsimään. Se ei ole hyväksi kenellekään.

– En näe kenenkään saavan tästä mitään irti. Ajattelen, että heidän pitäisi kokoontua ja tehdä sopimus. Ja olen pahoillani, jos jokin, mitä olen sanonut, on järkyttänyt ketään, koska niin ei ollut tarkoitettu.

Ecclestonen uusia kommentteja voi pitää suurimmaksi osaksi punnittuina ja viisaina, mutta hänen ehdollinen anteeksipyyntönsä jos-sanan kera on tökerö sen jälkeen, kun hän puolusteli Putinia.

Lue myös:

    Uusimmat